Det sket sig för Ekebyar’n!

En laddad Bokis med dubbdäck fram!

Söndag 14 januari. Jodå, idag lyste solen och alstrade ett par plusgrader. Regnet som fallit hade tagit hårt på snön. Men på vägarna där snön packats ihop så kunde det vara ganska tjockt med is. Is ´med lite vatten på blir ju som bekant snorhalt. Därför var det ju kanon att Elitaren låtit dubbdäcken sitta kvar på cykeln. Bokis hade slagit på stort idag och hade ett dubbdäck på framhjulet. Det blir ju lite lättare att styra då. Iväg mot Saxtorp. Där hade mycket bättrat sig och det enda egentliga hindret var nu snödrivan i nittiograderskurvan på travbanan. Här fick man köra direkt ut på 110:an om man inte ville pulsa genom drivan där. Vid parkeringen stod Ekebyar’n och väntade. Men han hade ett tråkigt besked. Fast att han länge hade laddat för att hänga på så fick magen honom på andra tankar efter att ha anlänt till Saxtorp. Magen bestämde att det fanns mycket akutare saker att ta tag i än att fara ut på MTB i skogen. Lite snopet men så kan det bli när allt är som djävligast!
Medan Ekebyar’n snopet återvände hem rullade Bokis pock Elitaren ut på slingan. Ja Kicken var ju inte med i dag heller. Han hade ju funnit ännu ett skäl att inte cykla. Han skulle hjälpa Lions att plocka in granar… Snö och is hade töat undan bra på Saxtorpsslingan. Det var inte alls så isigt som man kanske först hade trott. Det rullade på bra. Eftersom det var fint väder idag var det ovanligt många ute. Hundrastare, flanörer, ryttare, you name it. Ja till och med två MTB:are som duon mötte i granet i närheten av dagiset. Så klart var Ulmestigs hund ute också så de båda Cyklofånarna kunde bli ordentligt utskällda.
Efter avverkat var bjöds det så klart på Elitkakor innan man vände hemåt igen. Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagenvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Bokis hämtar luft och äter Elitkaka i ett svep!
Gubbarna som genomförde dagens träning!

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 6 =