Cyklofånar på hal is!

Tänka sig, idag dök Kicken upp på träningen för första gången i år. Visst ser han lite fylligare ut efter alla mutmiddagar han har varit på istället för att träna…

Söndag 21 januari. Detta är ingen vanlig söndag utan vå kära Bokis 90-årsdag! Dock var inte vädret snäll mot honom. Han hade siktat på att vara ute och fina 90-årsdagen med att cykla i skogen. Precis som han gjorde för fem år sedan på sin 85-årsdag. Men väglaget var inte något att leka med. Eftersom han inte hade dubbar mer än på framhjulet så avstod han träningen. Ett klokt val kan vi bekräfta. Det var väldigt isigt på många ställen och det var inte över allt dubbdäcken hjälpte fullt ut. Speciellt på transportsträckan till och från Saxtorp, Davidslidsvägen, var det väldigt halt och inte alltid man kunde välja spår själv. Lite kittlande i magen blev det allt. I Saxtorp stod den förlorade sonen och vänta. Kicken hade ju inte visat sig på någon som helst träning i år. Mutmiddagarna hade avlöst varandra. Ja, och såg han inte lite fylligare ut…?
En kort konferens och så vände man ut på slingan, eller den före detta slingan skulle man kanske säga. Elitaren är i kontakt med kommunen och försöker få lite info om hur man ska gå till väga för att hunna anlägga en slinga som blir offentlig och får vara kvar. Men att få svar från Teknikförvaltningen i Landskrona är inte något man snyter ur näsan… Men hoppet ges inte upp!
Stigarna var inte alls så speciellt farliga. Ja, inte när man hade dubbdäck vilket både Kicken och Elitaren hade. Bit för bit avverkades slingan. Man hittade även var Bokis och Elitaren missade att svänga i torsdags. Det var betydligt svårare att hitta runt i torsdags då det var mörkt samtidigt som det kommit mer snö och att inte alla stigarna var upptrampade så att man kunde se att där var en stig. Som tur var gick det mycket lättare att hitta idag.
Inga incidenter eller annat skedde på varvet. Framme vid Elitkakspausen kom en kvinna med sin hund. Denav alla tanterna som Kicken charmat. Hon blev glad när även hon fick en Elitkaka. Hon vet ju hur goda de är. Hon har ju smakat dem förut. En pratstund medan hon kalasade på kakan och kastade bollen till sin hund. Sedan var det dags att bege sig hemåt. Kicken mot Landskrona och Elitaren mot Hänkelstop.
Efter dusch och lite lunch så fick Elitaren tag på Bokis och kunde sedan köra för att lämna över presenten från Cyklofånarna. Bokis blev väldigt överraskad och rörd. Man såg hur han nästan fick en tår i ögat denna fantastiska ”gubbajevel”. Han kommer till träningen på torsdag!
Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagenvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Elitkakspaus och Kicken fortsätter att charma tanten.
Det var dessa två gubbarna, Kicken & Elitaren som halkade runt i skogen i dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + sex =