Vilse i skogen mötte sur gubbe!

Kicken stod och väntade när Bokis och Elitaren anlände till Saxtorp.

Torsdag 25 januari. Kan man tänka sig att det var en dag som levererade en blå himmel och en vind som bara avtog. Ett välkommen avbröt mot allt det andra vädret som vi har bjudits på den senaste tiden. Då snö och is hade töat undan var det till att sätta på ”sommardäcken” igen och låta dubbdäcken stanna kvar i förrådet. Bokis och Elitaren rullade gemensamt iväg mot Saxtorp. Nog bet det lite i kinderna ändå. Det var ett par plusgrader vid avfärd. Men allt emellanåt så kändes det kallare än så. Kicken stod och väntade vid parkeringen, Hagensvägen. Han var lite brydd att han skulle bli ensam. Men när han kikade på klockan visade sig att den var precis på minuten 18:00. Alltså kom Bokis och Elitaren smack on time! Kicken berättade då att han inte skulle komma nästa torsdag. För då skulle han ska båt, dricka brännvin och äta pannkakor. Undras om det är någon mer mutmiddag som ligger där och väntar…?
Nog med snackandet. Ut på slingan, trodde man. Under början på slingan berättade Kicken att han inte trodde att han ville cykla idag. Men så hade han frågat Inger och hon hade gett honom permission trots att hon fyllde år denna dag. Ja, hon kände väl för avlastning någon timme. Det var mycket prat om detta så fokuset på att hitta slingan blev inte hundraprocentigt. Vips så visste man inte var man var riktigt. Det var att rulla tillbaka samma håll. Se där. Det var svängen vid ”varggropen” som man missat. Istället för att svänga höger där hade man fortsatt rakt fram. Men nu var man tillbaka igen på spåret. Mer fokus på att hitta och mindre på att prata.
I ”loopen” kom där en gubbe med en hund. Lite sur och vresig verkade han och gjorde så gott han kunde för att hindra cykeltrion. Ja, det finns ju olika intressen bland folk. Det är inte alltid att de intressena befrämjar en bättre värld… Det rullade på bra sedan. Ett stopp för att lyfta undan en stor gren som ramlat ner och blockerade stigen i den backen som leder upp till Kaninstigen för andra gången. Det var en tung rackare. Men med tre förenade Cyklofånar så gick det att flytta undan den. Sen var det slut på störningar i cyklingen. Jo så klart blev det något stopp för att peta loss ris ur bakväxlarna. Men så blir det ju gärna när det har blåst mycket.
När varvet var avverkat serverades det Elitkakor i sedvanlig ordning. Dessa avnjöts medan man diskuterade huruvida metallsked kunde ta död på enzymer i honung och vad skulle ske om de servrar som uppkopplade bilar använder skulle bli hackade.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Här diskuteras det honungsenzym.
Nu är blickarna bistrare när man kommit in på hackade bildatorer…

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 3 =