Nu är det vår i luften!

Alla ”isen” vid samlingen: Bokis, Lövis och ”Kickis”.

Söndag 28 januari. Men, var det inte lite vår i luften? Ni vet sådär friskt och syrerikt. Dagsljuset var lite skarpare än tidigare. Jodå Bokis höll med Elitaren. Så det var gubbar med vårystra ben som trampade iväg mot Saxtorp. På vägen fick man även se att man kalhugga den fina björkdungen i närheten av Skönadal. Lite tråkigt. Men det var bara att trampa på och hålla fokus på vägen. Det hade torkat upp bra. inga vattenpölar över huvud taget under hela vägen till Saxtorp. Detta lovade gott för att man skulle kunna ta en runda på Järavallen. Är det blött i marken brukar Elitaren ha svårt att få med sig de andra gubbarna. Men idag skulle de inte ha något att åberopa för att ”slippa” Järavallen.
Strax innan man var framme vid parkeringen, Hagenvägen, kom Lövis mötande. Han hade också ivrigt vårystra ben och kunde inte vänta till kl 10:00! Lövis vände och hängde på de båda andra. Vid parkeringen stod en nymornad Kicken och väntade. Efter en liten pratstund slog klockan 10:00 och man kunde rulla iväg ut på ”lilla varvet” i Saxtorpsskogen innan man styrde kosan mot Järavallen. Man var lite spända och nyfikna på att se hur vattennivån var i Välanbäcken. Visst var det lite mer drag i den än vanligt, men inget att skriva hem om. Där emot var stigen förbi stora sjön rejält kletig. I början så stod det till och med en decimeter eller två högt med vatten. Även om det var tungtrampad så var det inte något alternativ att stiga av cyklarna. Om man så gjort skulle man direkt blivit ordentligt våt om fötterna. Nej, det var bara till att trampa på för vad man kunde. Ute på Järavallen var det ganska packat med bilar. Det var både söndagsflanörer och sådan som sprang omkring med papperslapp i handen för att leka ”vilse i skogen”.
En kort paus vid starten till slingan som numera är blåmärkt. Lövis jagade ut först i spåret. Ja, han ville ju göra skäl för namnet ”Snabbe-Lövis”. Därefter kom Elitaren, Kicken & Bokis. Jodå, slingan var torr och fin att köra på. Allt rullade på förutom att Elitaren precis i början fick in en ranka i bakhjulet. ett kort stopp för att rensa bort det så det inte skulle ställa till med något allvarligt. En liten stund senare var det dags igen. Detta var strax innan ”Mördarbacken” där Elitarens bakskärm lossade. Ännu ett kort stopp för att spänna fast skärmuslingen igen. Efter denna lilla incident rullade allt på igen. Varvet avverkades utan några fler missöden. Förvisso var där ett träd som lutade sig över stigen längs motorvägen, strax innan man korsar den gula slingan för att dra sig mot ”Jerkers ås”. Men det gick att runda trädet utan att hoppa av. Men nu är det inrapporterat till stiftelsen och de brukar vara snabba att fixa till sådant.
Det hela grundades så klart med Elitkaka innan man rullade hemåt igen. Kicken och Lövis norrut medan Bokis och Elitaren rullade söderut för att ta sig hem via kohagen och mossen. Att det var vår vidimerade hackspetten när man var hemma igen. Trumvirvlarna ekade i hela kvarteret! Nästa träning på torsdag kl 18:00. Samling i Saxtorp vid parkeringen, Hagenvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på.

”Isarna” käkar ”Elitkakisar”.
Det är höga lyft när man ska in i kohagen.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 7 =