Snögubbar i öde skog!

Hur mycket Bokis än spejade vid parkeringen så var där inte fler cykelsugna.

Torsdag 4 januari. Så var det dags för årets första träning. Några dagars blåsande och snöande hade som tur var upphört. Men temperaturen den sjönk. När Bokis och Elitaren rullade mot Saxtorp visade termometern minus sju grader! Så klart hade el-sulorna kommit i och tumvantarna var på de också liksom dubbdäcken. Det var ganska isigt och spårigt där på Rotundan. Bokis är ju lite saltare och körde som vanligt utan dubbar. När man väl kom ut från Rotundan var det slätare underlag så det rullade på bra. Men man tryckte inte på för fullt. Dels ville man hålla sig under svettröskeln och dessutom inte ha för mycket fartvind. Fartvinden kyler ner väldigt effektivt. Allt rullade på ända till nittiograderssvängen på travbanan. Där låg det tjockt med snö och man valde att gå direkt upp på vägen. Jovisst, men stopp blev det i drivan. De sista metrarna till vägen fick ske till fots pulsande i 30-40 cm snö. Samma sak inträffade uppe i Svanabacken. Där blev det också stopp och man fick pulsa de sista metrarna upp till vägen där också.
Vid parkeringen var det så klart inte någon. Kicken dras med någon förkylning och det är tveksamt att han hade kommit ändå i kylan. Elitaren fick tina munstycket till sin Uswe vattenryggsäck. Jodå, isproppen smälte till sist så att han kunde släcka törsten. Munstycket och slangen blåstes ren, precis som innan, denna gången stoppades munstycket och slangändan in i bröstfickan. Därefter var det inte några problem med isproppar! Det var inte något mer att vänta på utan ut på slingan. Det är betydligt svårare att hitta när det ligger snö. Det är inte alltid man ser stigarna i tid. Speciellt inte om ingen har gått eller cyklat där innan. Trots svårigheterna att hitta lyckades man ändå. En liten felkörning blev det men det var inte många meter innan man var tillbaka på spåret igen.
Allt flöt på fint även om det var tungtrampad. Enda riktiga incidenten var när man passerat dagiset och var på väg ner för ”ugglebacken”. Precis innan man svänger tvärt vänster låg där ganska tjockt med snö som tyckte att Elitarens framhjul skulle gå på ett annat håll än vad Elitaren tyckte. Inga dubbar grabbade tag i snön och så la sig Elitaren snyggt där i drivan. Bara upp igen med ett skratt, pulsa några meter och så på cykeln igen. Det var väldigt dött och öde ikväll. Inte ett levande syntes och hördes förutom Ulmestigs hund som likt traditionen bjuder sprang längs staketet och skällde när man passerade där. I vanlig ordning avslutade man varvet med en Elitkaka som dagen till ära blivit djupfryst. Riktigt knaprig var den… Vid hemkomsten visade termometern minus åtta och en halv grad. Inte undra på att det började bli lite kallt om fingrar och tår…
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid, parkeringen, Hagenvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Bokis och Elitaren var de enda levande varelserna i Saxtorpsskogen. Förutom Ulmestigs hund förstås…

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =