Skrapskärm & vurpa!

Bokis, Lövis & Kicken f´vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 31 december. Nyårsafton och dags för årets sista träning. Gråväder var utlovat och levererat. Sydostliga vindar men regn skulle inte falla förrän senare på dagen enligt prognosen. Det var bara för Bokis och Elitaren att ringa sig upp i sadlarna och trampa mot Saxtorp. Där stod Kicken och väntade vid infotavlan med karta. Någon minut senare kom Lövis inrullande med MTB’n på hållaren där bak. När Lövis sedan var påklädd och klar rullade man ut på en liten sväng i Saxtorpsskogen innan man vände av mot Järavallen via Välandalen. Elitaren hade skaffat nya skärmar efter ett tips av Bokis. I och för sig hade Elitaren redan bakskärm men den ville aldrig sitta riktigt utan gled alltid på sned, oavsett hur hårt man spände den. För 120 kronor traskade Elitaren glad i hågen från Dollarstore med sin nya bakskärm. När han packade upp den så visade det sig att det även låg med en framskärm. Lite meckande så satt bakskärmen på plats. Framskärmen satt inte riktigt 100… Detta märktes snabbt när man kom ut i terrängen. Det skrapade i skärmen med framdäcket vid alla lite större ojämnheter. Expandern som skulle hålla skärmen på plats var lite för klen. Så det blev en runda med ett fasligt skrapande allt emellanåt. Men bakskärmen fungerade kanon!
Vid starten på Järavallsslingan blev det som vanligt en kort paus innan Lövis drog iväg och därefter Elitaren, Kicken och Bokis. Det var bra underlag. Det har ju inte regnat några jättemängder den senaste tiden vilket gjorde att det inte var så kletigt och slirigt. Jo de vanliga dynhålen var där så klart. Men det är bara småsaker på ett litet antal platser. Det rullade på och man höll ihop trion utan att behöva stanna till för att vänta in. Ett kort stopp blev det när Elitaren fick in björkris i kassetten. I övrigt rullade det bara på. En eloge till stiftelsen som varit ute och röjt björken som fallit vid Mördarbacken. Det var felanmält i tisdags eftermiddag och nu var björken uppsågad! Snabb och snygg service!
Det blev ett litet stopp till på sluttampen där Bokis kanade på en rot och fick direktkontakt med terra firma. Det tog dock inte många sekunder förrän han var uppe i sadeln igen. Efter avverkat varv hivades påsen med Elitkakor fram och bjöds runt. Sedan var det bara att önska varandra ett gott nytt år och rulla hemåt. Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagenvägen. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på!

Elitkakspaus efter avverkat varv.
Så nöjd blir Lövis när han får en Elitkaka!

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =