Surgubben med vita skägget & skogsarbete!

Bokis, Kålle & Kicken vid samlingen. I byggnaden i bakgrunden stod det en mullrande V8:a.

Torsdag 28 december. Sista torsdagsträningen detta år. Gråväder och rusk som det är i Skåneland under december. Men lite flyt var det. För när det var dags att cykla var det faktist uppehållsväder. När Bokis och Elitaren var på väg mot Saxtorp så kunde man till och med se att solen började visa sig. Men det var så klart bara ett kort ögonblick. Men regnet höll sig bort, i börja i alla fall. En frisk sydvästan rådde. Men som tur är märks det inte något av i skogen förutom att det susar i trädkronorna.
I Saxtorp stod Kicken och väntade och ”njöt” av V8-mullret från någon nystartad jänkebil i Saxtorps Fastigheters lilla depå, mitt emot parkeringen. Efter någon minut kom även Kålle rullande. Det var ju kul. Då skulle man i alla fall bli fyra som rullade runt. Man bestämde sig för att hålla sig i Saxtorpsskogen fastän man startade kl 10:00. Men en torsdag är ju alltid en torsdag även om det är en klämdag. Elitaren hade varit ute en sväng på Järavallen i tisdags. Där låg det en stor björk och blockerade slingan vid mördarbacken uppe vid golfbanan. Detta är inrapporterat till stiftelsen och de har bekräftat att de ska skicka ut någon flink med motorsåg. Så det blir nog röjt inom kort. Men nu var det ju spännande hur det skulle se ut i Saxtorpsskogen.
Elitaren rullade ut först tätt följd av Kicken, Kålle & Bokis. Slingan, eller rättare sagt före detta slingan, såg ut som vanligt. Eftersom man kört den rundan så många gånger så hittar man runt även om markeringarna blivit övermålade. Det var inte speciellt kletigt heller, trots regnandet. Lite tallruskor här och var men inte något att skriva hem om. Det var inte förrän på sluttampen som ett litet tunt träd låg över stigen och blockerade. Men med hjälp av fyra starka Cyklofånar kunde slyträdet flyttas åt sidan så att stigen blev farbar igen. Gött samarbete! Detta var väl det enda som var värt att rapportera från denna runda, Ho, förresten: Surgubben med det vita skägget kom mötande iklädd någon jacka så att man kunde tro att han kom från Landskrona Cykelklubb. Orange ärmar och svart kropp. Men skönt nog så vek man av innan man mötte honom. Den gubben är ju kapabel till det mesta så det är skönt att slippa få en snyting eller någonting av honom.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid parkeringen, Hagenvägen, för årets sista cykelpass. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Tre nöjda cyklofånar efter att slyträdet flyttats undan.
Kicken & Kålle käkar Elitkaka efter avverkat varv.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 5 =