Elitaren tappade Elitkakorna, fick Kicken!

Snabbe-Lövis och Kicken vid starten på Järavallsslingan.

Söndag 17 december. Sista söndagen innan julafton, vad gör man då? Jo kör MTB i skogen så klart. Bokis hade meddelat på söndagkvällen att han fått förhinder. Därför fick Elitaren pallra sig själv till Saxtorp utan sällskap. Men i Saxtorp kom det sällskap till undsättning för helt plötsligt dök Kicken upp, vilket var ett tag sedan. Det har ju varit mycket med Julbord och att agera fyllechaffis. Men idag, då jäklar skulle han göra sällskap i skogen. Roligt nummer två var att Lövis dök upp. Det var ju några veckor sedan sist. Där hade det varit födelsedagar och annat som satt käppar i hjulen för cykling. Men nu var det alltså tillbaka till lite mer normalt läge. Gött!
Det var ju inte så mycket att prata om utan bara att grensla cyklarna och trampa iväg. Som vanligt en kort runda i Saxtorpsskogen för att sedan vika över mot Järavallen via Välanbäcken. Det var en hel del som var ute och rastade sina hundar. I Saxtorpsskogen siktade man även en orienterare. Det var sannolikt OK Silva som kör sitt advent-orient. Ute på Järavallen var det stilla och inte speciellt många bilar parkerade. Nej, folk är väl på olika mammons tempel för att sätta sprätt på löningen innan jul. En kille på MTB rullade ut i spåret strax innan de tre Cyklofånarna. Som vanligt släpptes Snabbe-Lövis iväg först följd av Elitaren och Kicken.
Det var väldigt bra underlag idag. Snön hade töat undan och allt det blöta hade torkat upp. Några få dynghål var där så klart, men de var ovanligt torra! Alltså var det bra förutsättningar. Det rullade på ganska bra för Elitaren och Kicken. Ja så klart inte i Snabbe-Lövis-tempo, men ändå… Slingan avverkades utan mankemang och strax innan man var framme vid parkeringen igen kom Snabbe-Lövis mötande.
Vid starten satt två andra MTB:are. När Elitaren skulle hiva fram Elitkakorna så blev han snopen. Fickan var tom…? Hur kunde det ha gått till. Han frågade om inte Kicken sett något, han låg ju ändå bakom hela rundan. Då sa Snabbe-Lövis att han faktist tänkt på det att han inte sett påsen sticka upp som vanligt. Aha, då hade den tappats på vägen till Saxtorp… Iså fall får jag hiva upp den på returen, sa Elitaren som i samma stund kom på att han alls inte skulle köra samma väg hem. Utan hemvägen skulle gå över kohagen-mossen till Hofterup. Hur som helst kunde han inte bjuda runt kakorna till alla. Snopet, men så såg verkligheten ut.
Även om det inte blev några Elitkakor så fick man diskuterat problemet att Landskrona Stad har målat över markeringarna på MTB-slingan i Saxtorpsskogen. Det är ju många som saknar slingan. Något ordentligt svar på varför man gjort så har heller inte getts. Ansvarig tjänsteman för Saxtorpsskogen är Britt-Marie Persson. Hon har e-postadress: britt-marie.persson@landskrona.se. Skicka gärna ett mail till henne och ställ frågan om varför man målat över markeringarna och då förstört för många som gillar att cykla där. Ju fler som mailar desto bättre!
När Elitaren kom hem så kom även lösningen på de försvunna Elitkakorna. De låg i trappan i hallen. När Elitaren hade tagit på sig cykelskorna hade påsen ramlat ur ryggfickan. Påsen låg så prydligt på ett trappsteg där…
Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagenvägen. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på!

Snackepaus utan Elitkakor men med diskussion om de övermålade markeringarna i Saxtorpsskogen.
Upplösningen på mysteriet med de försvunna Elitkakorna. De låg i trappan hos Elitaren…

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 2 =