MTB-duo utan ”Kjellskap” i skogen!

Bokis tar på sig handskarna och gör sig klar att rulla iväg mot Saxtorp.

Torsdag 14 december. Vädret var annorlunda än vad som förutspåtts. Tidigare hade det lovats flera grader kallt och en frisk västanvind. Men med facit i hand var det stilla och nollgradigt. Ett helt okej väder såhär års. I vanlig ordning dök Bokis upp punktligt för att göra Elitaren sällskap till Saxtorp för att möta upp fler träningssugna. Kicken hade aviserat att han inte skulle komma till denna träning. Han hade blivit ålagd att vara fyllechaufför. Det var ju också ett öde… Någon mer dök inte upp vid samlingen.
Det var bara för Bokis och Elitaren att själva rulla ut på den före detta slingan. Ja slinga är det fortfarande om man vet var den går. Men för de som behöver markeringar att följa har kommunen satt stopp för genom att måla över alla markeringarna. Men har man cyklat den slingan på vintrarna i runt femtontalet år så kan man hitta ändå, även om det är lätt att köra fel om man inte hela tiden är alert på var man är och följer med på ”kartan i huvudet”.
Det var lättrampad idag. Torrt och lite frost i marken. Inte så blött och dyngigt som det var innan. Nej det rullade riktigt lätt idag. Positivt var att björnen som tidigare blockerat stigen från Kaninstigen mot ”crossbanan” nu var röjd. Alltså inget stopp för att lyfta cykeln över eländet. Skönt när det är flyt i cyklingen. Bara att trampa på och styra mellan rötter och stammar. I övrigt var det händelselöst. Vid Elitkakspausen efter varvet pratade man om just det vad det var dött i skogen nuförtiden. Det var länge sedan man hört ugglorna hoa eller något rådjur skutta förbi. Mörkt och dött bara…
Nästa träning på söndag kl 10:00. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Stretching för att göra sig klar för slingan.
Bokis & Elitaren hade i alla fall ”Kjellskap” av varandra…

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − tre =