Nobelcykling i gråväder!

Bokis var som vanlig punktlig hemma hos Elitaren.

Söndag 10 december. Självaste Nobeldagen. Var det möjligen upp till bevis om någon hade dynamit i påkarna? Vädret var inte lika festligt som det stundande arrangemanget i Blå hallen idag. Långt ifrån. Lite drygt tre plusgrader och duggregn. Den fina, vita snön var helt borta utom in någon fläck där man skottat upp lite snö. Nu var det alltså helt vanlig skånsk vinter. Mycket är bra och till och med bäst med Skåne. Dock räknas inte vintern in där. Nej det är väl ända nackdelen med Skåne, vintern. Men detta tråkiga gråväder hindrar inte de riktiga entusiasterna. Bokis dök upp hos Elitaren och de båda gjorde sällskap till Saxtorp där Kicken stod och väntade. Lunnapågen, hade velat komma. Men nerbäddad i Covid får man bara besinna sig och vänta ut eländet…

Kicken föreslog att man skulle hålla sig i Saxtorpsskogen. Han är över huvud taget inte speciellt glad att cykla på Järavallen. Nu hade han ett argument att det kunde vara väl kletigt där. Inte för att det nog var så, utan för att han skulle känna sig lyssnad på gick man med på att hålla sig i Saxtorpsskogen. Det var bara att rulla iväg. På väg till parkeringen hade Bokis och Elitaren upptäckt att en gammal murken tall hade fallit över stigen nästan ända uppe vid Stora Byvägen. Lite väl hög för att hoppa över. Ja Kicken har ju inte provad hoppet som förmedlades via Facebook härom veckan. Men vem vet. Han är kanske fullfjädrad hoppare på torsdag när det är dags för nästa träning!

Visst var det lite blött i spåret. Lite smått tungtrampat. Men de tre gubbarna stretade på i sitt gubbatempo. Bit efter bit avverkades utan några misssöden. Det ända att rapporterades förutom att Elitaren fick en kvist i kassetten och att Bokis hade problem med ett skoskydd som ville åka in i bakhjulet. Men med lite pet var även detta löst och man kunde fortsätta träningen. Efter avverkat varv var det som vanligt paus med inmundigande av Elitkaka innan sedan vände hemåt.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Parkeringen, Hagensvägen. Alla träningssugna välkomna!

Kicken stod och väntade vid parkeringen, Hagensvägen.
Ett par nöjda gubbar som kopplar av med var sin Elitkaka.

Dagen runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =