Bokis med tjockt pannben och is i magen!

Bokis fipplar med sin blixtlås vid samlingen.

Söndag 3 december. Då var vi här. Årets sista månad och första söndagen i advent dessutom. Tre veckor kvar till självaste julafton. Fortfarande minusgrader och ett några centimeter tjockt snötäcke på marken. Undrens tid är inte förbi! Normalt i Skåne så kommer snön och töar bort i samma veva mer eller mindre. Men inte denna gång. Med en fyra-fem minusgrader gäller det att klä sig rätt. Elitaren tog dubbla handskar och petade in värmesulor i skorna. Tillsammans med Bokis rullade han till Saxtorp där det var tomt och öde. Ja, Kicken hade ju meddelat att han skulle äta julbord idag igen… Därför skulle han inte ansluta till träningen. Det var bara att rulla iväg för de två som sällan eller aldrig hoppar en träning.

Oj, har den gått upp, sa Bokis och tittade förvånat ner på sin jacka. Blixtlåset hade delat på sig. Du har kanske inte fått i blixtlåset riktigt från början, undrade Elitaren. Bokis tog tag i det. Stod och pillade lite så: Oj, nu gick det sönder på riktigt, sa Bokis när dragskon föll av… Då är det lika bra att vi vänder hemåt igen, sa Elitaren. Nej, tyckte Bokis. Vi kan väl bli här i Saxtorpsskogen tyckte Bokis. Absolut gick det. Bara du säger till om det blir för kallt om magen så vi då i så fall kör hem direkt om det blir för tufft.

Så rullade man iväg mot slingan via Stora Byvägen. Ut i det vita kalla spåret. I torsdags var det lätt att hitta spåret. Tydliga cykelspår visade vägen. Men nu var allt upptrampat och därför så mycket svårare att se. Det gällde att vara med hela tiden och inte sitta i drömmar eller annat. Jodå, att vara närvarande lyckades Elitaren med idag. Allt flöt på bra förutom att i ”loopen” for det in en tjock gren i bakväxeln så det blev tvärstopp. Å nej, inte en gång till kved Elitaren. Förra söndagens haveri som renderade i en fem kilometer lång promenad i cykelskor. Detta som i sin tur skapade ett par rejält köttiga skavsår på hälarna. Inte nu igen… Men lyckligtvis kom han undan denna gången med blotta förskräckelsen. När grenen var bortplockad funkade allt som det skulle. Det var bara att trampa vidare, trodde Elitaren… Direkt for det in en ny kvist i bakhjulet. Lyckligtvis var den bara att dra bort för att sedan kunna fortsätta. Flera gånger tillfrågades Bokis om hur det var, om han inte blev kall om magen. Nejdå, tuyckte han. Visst kylde det men inte värre än att det gick. Vem kan tänkas ha ett pannben som är tjockare är det Bokis har? Knappast någon, blir svaret. Bokis en fantastisk ”gubbajvl” som aldrig bangar.

Varvet avverkade utan några fler incidenter eller tillbud. Medan man som vanligt avrundade med Elitkaka kom det en kvinna cyklande på sin MTB. Hon tillfrågades om hon var sugen på en Elitkaka. Han stannade och undrade vad det var för något. Elitaren överräckte en kaka till henne. Den föll henne i smaken. Hon inviterades också att hänga på någon annan gång. Det är bara att dyka upp vid parkeringen kl 10:00 på söndagar eller 18:00 på torsdagar.

Nu på torsdag är det Elitarens tur att vara iväg. København och julefrokkost står på schemat. Håll koll så lägger Kicken ut något om träning på torsdag.

Med magen exponerad för den kyliga vinden avverkade Bokis dagens träning.
Elitkaksgäst vid Elitkaspausen.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + tio =