Boretrotsare i skogen!

Bokis gör sig klar för att starta träningen.

Torsdag 30 november. Sista skälvande dagen i denna månad. Kung Bore är ju på besök och förutom kylan har han bjudit på sisådär 5 cm snö. Detta hade föranlett Elitaren hatt leta upp hjulen med dubbdäck. Det är ju flera år sedan de använts senast. Men de hittades och pumpades med luft innan de monterades på MTB’n som Cykelhandlaren så förtjänstfullt hade lagat efter söndagens haveri. Bokis dök upp punktligt och de båda rullade iväg mot Saxtorp. Lunnapågen hade ju hintat om att han skulle dyka upp ikväll. Men frågan var om snöfallet hade avskräckt honom? Det får vi bena ut när vi kommer till Saxtorp, menade Elitaren. Kicken hade anmält förhinder då han skulle få vaccin på kvällen. Han hade redan varit ute och tagit ett varv på slingan under eftermiddagen.

Jodå, Lunnapågen stod och väntade vid parkeringen när Bokis och Elitaren kom. Jättekul. Ett ny inköpt cykellyse prydde hans styre. Klockan var slagen så det var bara att rulla ut på slingan. Det borde inte vara så svårt att hitta runt för att Kicken hade meddelat att han lyckats ta sig runt hela slingan. Det borde alltså bara vara att följa spåren. Jodå, det var tydligen inte bara Kicken som rullat runt slingan idag. Där var fler spår. Det gick bra, lätt att hitta, vilket det annars nog inte hade varit i mörkret. Allt ser annorlunda ut när det ligger ett snötäcke. Men med hjälp av de som kört tidigare under dagen rullade det på bra. Det var bara vid ett tillfälle där Elitaren snurrade till det. För att följa stigen är det bra om man har slingan memorerad och följer med i tanken så man vet när man ska svänga nästa gång. Men Elitaren hade tappat bort en bit av slingan och var längre bort i tanken än vad man var i verkligheten. Men då kan man alltid luta sig mot Bokis som bara lite förvånat pekade att man skulle ju svänga vänster som vanligt. Jo så var det och nu var man igång igen med en Elitaren som var lite mer uppdaterad om var han var någon stans.

Allt rullade på bra utan några incidenter förutom att Bokis vid ett tillfälle fick lite ris i bakväxeln. Men det rensades snabbt så man kunde fortsätta avverka slingan. Efter avverkat varv blev det Elitkakspaus i sedvanlig ordning innan man började rulla hemåt. Nu hade det börjat bli kallt om fingrarna och även lite kallt om tårna trots Elitarens värmesulor. En kort fikapaus innan man rullade hemåt. Det är eländigt att stå för länge så att man blir kall. Då blir det ett h-vete att få upp värmen igen, brrrr…

Nästa träning på söndag kl 10:00. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Elitkakspaus efter avverkat varv.
”Gubbadäcken” gjorde sitt jobb ikväll.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 10 =