Seriös trioträning!

Nestorn och Bokis vid samlingen på Lamellgatan.

Torsdag 17 juli. Vilket väder! Sol, blå himmel och en ljum västsydvästlig vind. Det är sådana här dagar som det är extra kul att vara cyklist. Med ett glädjeskutt så hoppas det i cykeltrikåerna och snabbt grenslas springaren för avfärd mot Lamellgatan i Landskrona för att möta upp Örestadcyklisterna. Men först ett stopp vid Saxtorps kyrka för att möta upp Bokis där. Men Bokis var redan på plats när Elitaren rullade in, så det blev inte något stopp utan det trampades vidare direkt till Landskrona. På Lamellgatan var det ovanligt tomt. Det var bara Nestorn som var på plats. Men klockan var ju inte aderton slagen ännu. Minuterna gick men inga fler träningssugna dök upp. Vadan detta? Ja, en förklaring kan vara att till exempel familjen Andersson Andersson vant sig till med lyxliv efter deras Egyptenvistelse och föredrar paraplydrinkar i hängmattan framför att nöta på en cykelsadel? Bagman hade meddelat att han inte hann cykla ikväll utan tagit sig en runda på dagen. Var det månne han som skulle banda paraplydrinkarna?

Ja hur som helst var säkerligen svepskälen många. Men tre seriösa cyklister var på plats i alla fall: Bokis, Nestorn och Elitaren. Eftersom vinden var västsydvästlig så beslöt man att cykla söderut. Häljarp-Barsebäck-Lödde. ”Haj å ivaj” som det heter på Skånska (hej och iväg på Svenska), Det var god fart trots motvinden. Lite tyngre gick det när man passerat Häljarp och kom ut på Barsebäcksvägen. Där är det inte så mycket som läar utan att man får kämpa med motvinden ograverat. Här kom en annan cykelklunga mötande. Ivrigt trampande i sin medvind, Swish så var de förbi.

Det märks att det är semestertider. Det är mycket färre (ja, bilarna är inte mindre, snarare större) bilar ute och kör… Att det är färre bilar medför också så klart att det blir färre incidenter. Så hela rundan kunde avverkas utan tillstymmelse till sådan. Efter Lödde så fortsatte man vanliga rundan över Borgeby slott-Flädie-Habo Ljung där kakpåsen hivades fram.

När kakorna var avnjutna och man började småhuttra lite, vilket går ganska snabbt så vändes styret mot norr igen. Cykelvägen till Bjärred och sedan vidare mot och igenom Borgeby för att leta sig in på cykelvägen till Lödde och vidare norrut. Vid Björnstorpsvägen så svängde Bokis av mot Dösjebro medan Elitaren fortsatte 850 m till hem till sig och Nestorn ännu längre till Häljarp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Mötande klunga på Barsebäcksvägen.
Elitkakspaus i Habo Ljung.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 + åtta =