Efter ett farligt velande blev det till sist en runda!

Kicken mötte upp Elitaren strax innan Saxtorp.

Söndag 14 juli. Lite mulet men still väder. Ett getöga på termometern gav nittonkommasju grader. Det är väl en helt okej temperatur att cykla i. En koll på DMI.dk för att förvissa sig om att det inte var regn i antågande, vilket SMHI hade utlovat. Nej då. Varesig på prognosen eller radarbilden fanns något regn att se. Skönt. Men för säkerhets skull så packades ändå regnjackan ner i ryggfickan innan avfärd mot Saxtorp och Fotbollsgolfen. Strax innan Saxtorp så kom Kicken till mötes. I Saxtorp så rullade det sedan in flera träningssugna, Duncan, Mikael, Bokis och Tony. Den sistnämnde på MTB och han blev jätteglad att det inte var några fler på dylika hästar utan att han fick följa med på en asfaltrunda. Lite dividerande om vilken runda man skulle cykla. Spargodt föreslog Elitaren. Varför inte Ekebyrundan tyckte bokis. Men det var länge sedan vi körde Getingerundan infogade Kicken. Till sist fanns det sju förslag på bordet för sex cyklister. Elitaren fick bestämma i slutändan. Då kör vi Spargodtrundan konstaterade Elitaren. Permissionen räckte bara till kl 12.00. Iväg upp en bit på 110:an innan man viker av mot Kvärlöv/Annelöv.

Allt efter som tiden gick så blev vädret allt bättre. Solen tittade fram emellanåt. Riktigt skönt. I backen upp från korset i Sireköpinge så kom man ifatt en annan cyklist. En gammal bekant till Kicken som lystrade till Ted Lindberg. Ted gjorde sällskap upp till Brödåkra-Norraby och Spargodt. Men när sextetten stannade till för att dämpa kaksuget så trampade han vidare och avböjde erbjudandet om Elitkaka. Ja så är det oftast. När kakor erbjuds obekanta så tittar de konstigt och försvinner iväg för allt vad tygen håller. Men lugn alla, det är inte haschkakor även om kakorna ser så ut. Det är nötter, frukt, choklad och honung i dem. Inga andra konstiga droger.

Men de sex invigda avböjde inte kakerbjudandet utan mumsade i sig för fullt. Några behövde dränera vätskebalansen sedan var det upp i sadeln igen. Via Ottarp- Härslöv så mot Säby och Landskrona. Vid Säby så delade sig trupperna. Duncan och Kicken svängde höger mot norra Landskrona. Tony och Mikael rullade rakt fram medan Bokis och Elitaren svängde av mot Industriområdet i Landskrona för att sedan tråckla sig hemåt på cykelvägarna.

Allt rullade på bra. I Saxtorp svängde Bokis av mot Dösjebro medan Elitaren tog sikte på den illa beryktade Grand Prixvägen. Vägen med så många incidenter mellan bilar och cyklister. Inte heller denna dagen blev världen förskonat från incidenter. En bit innan backen vid Davidslidsvägen var det en stolle i ett husbilschabrak som tvunget skulle tränga sig förbi precis vid ett möte. På ett par decimeters avstån dundrade det stora ekipaget förbi och suget som bildades drog in Elitaren så att han nästan satt som en flugskit på sidan av ekipaget. Husbilen ägs av en Lars Gunnar Johansson från Ängelholm. Är det någon som känner honom så be att han i så fall tar den aktuelle föraren i upptuktelse och berättar att man kör inte om vid möte på en så smal väg. Det är bara hänsynslösa dårar och idioter som så gör!

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna från Lamellgatan/Veidekke i Landskrona.

Mikael & Bokis i allén mot Spargodt.
Fikapaus på sedvanliga stället utanför Spargodts längor.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =