Bokis i klistret & Nestorn med skrapsår!

Samling på Lamellgatan i Landskrona.

Torsdag 11 juli. Så var det kalasfint cykelväder igen. 22-23 grader varmt och svag vind. Fjärran från söndagens isande friska vind. Upp på cykeln och iväg mot Saxtorps kyrka för att möta upp Bokis. Grand Prixvägen är illa beryktad för cyklister. De flesta som gränslar en cykel har varit med om incidenter där. Så även idag. När Elitaren var på väg uppför backen vid Davidslidsvägen så kom en mörkgrå Toyota Avensis och klämde sig förbi trots möte. Det var bara några centimeter från att klämma Elitaren. Otäckt. Bilen med registreringsnummer KNH622 tillhör en Anette Kristina Olausson som bor på Bävervägen. Är det någon som känner henne så berätta hur bilen framfördes idag så hon kan ta föraren i upptuktelse.
I Saxtorp så stod Bokis och väntade. Så utan avbrott var det bara till att trampa vidare mot Landskrona och Lamellgatan där Örestadcyklisterna har sin samling. En handfull var på plats, bl a Bagman och Nestorn. Allt efter hand så kom det fler både kända och okända. Känd var Bengeten. Bagman tog på sig ledarrollen med stor pondus. Han pekade med hela handen och visade att man skulle köra ut mot Billeberga på cykelvägen. Alla lydde ordern utan knot. Bokis fick direkt trassel med cykeln. Anbefalde att bakdäcket var på gång att gå åt pepparn. Det kändes som om han hade fått en bula i det. Bäst att stanna och kolla. Som tur var så visade det sig vara mycket enkelt fel, som dessutom själv rättade till sig snabbt. Det hade helt enkelt fastnat ett tuggummi på däcket… Ja, snacka om at hamna i klistret,

Därefter rullade allt på bra. Framme i Billeberga svängde man mot Norrvidinge så att man fick tampas med den goa, sega backen. Framme i Norrvidinge så blev det liter förvirrat. Cyklister svängde på olika konstiga håll men samlades till sist vid den gamla ICA-affären. Med bark blick pekade Bagman söderut mot Södervidinge. Jodå, folk masade sig från ICAs parkeringen och följde med. I korset i Södervidinge så vek man av till häger mot Dagstorp för att framme där vända mot V. Karaby. Men nu hade något hänt. Halva klungan var borta. Men efter en liten stund dök de upp. Precis när man var på gång att bilda en skallgångskedja och sätta igång eftersöket. Man beslöt sig för att ta en Elitkakspaus i svängen vid Gamlegård. Ivrig att få kaka så kom Nestorn ut i gruset och gled i sidled. Han hann därmed inte att få ut foten ur pedalen utan gjorde en praktfull vurpa och landade huvudet på Elitarens högra fot. Lite skrapsår på fingrar och arm. I övrigt verkade det som det gått bra.
Efter att Nestorn fått en vinylhandske att ta på sin skadade hand och att Elitkakorna var uppätna så rullade man iväg igen över Västra Karaby-Hänkelstorp-Hofterup-Barsebäcksby och ut till Barsebäcksvägen. Nu var det kurs mot Landskrona. Men Bokis och Elitaren svängde av vid golfbanana för att vingle hem var och en till sig medan de sex övriga trampade vidare norrut.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen.

Elitkakspaus i Dagstorp vid Gamlegård.
Bagman, till vänster i bild, basade med stor pondus och pekade med hela handen.
Kvällens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju − fyra =