Räv- & grävlingsafari!

Farstun och Kock Rynke stod och väntade när Elitaren anlände.

Söndag 18 juni. Hej hopp, helt plötsligt hade det kommit regn mitt i torkan! Det var välbehövligt. Nu regnade det inte längre men det var grått väder utan sol. Temperaturen hade också sjunkit. För säkerhets skull packade Elitaren ner både armvärmare och regnjacka i ryggfickorna innan han rullade iväg till Saxtorp för att möta upp andra träningssugna. På plats där var både Farstun och Kock Rynke. Bokis hade aviserat sin ankomst men var inte kommen när klockan var några minuter över. Man bestämde sig för att rulla iväg och möta upp Bokis. Man hade inte mer än precis börjat rulla när Bokis dök upp. Nej, han hade inte haft sovmorgon, bara lite ovarsamt hanterat tiden. Trots att han börjat i god tid så hade plötsligt tiden gått väldigt fort och han fick bråttom.

Vinden var av någon nordvästlig art. Ja alltså den lilla vind som fanns. Farstun var tvungen att vara hemma någorlunda tidigt för han skulle flyga iväg på semester. När dessa faktorer var hoplagda blev resultatet en Spargodtrunda. Iväg mot Kvärlöv/Annelöv med Kock Rynke i spets. Det rullade på i bra fart för att vara ett gubbagäng. En och annan gång fick man svälja kraftigt för att få ner hjärtat igen. I sedvanlig ordning blev det Elitkakspaus vid Spargodt och där fick även Bokis stretchat ut sina lårmuskler lite.

När kakorna var ätna och alla lögner ljugna, var det dags att rulla hemåt. Ut på 110:an för att strax vika av mot Ottarp. Här var det dags för en naturupplevelse då rävvalp sprang tvärs över vägen framför Kock Rynke! Det är inte ofta man ser levande rävar i trafiken. Ottarpsbacken tog man itu med och stånkade sig uppför. Nere i Härslöv stannade man till. Landskronaborna drog höger medan Bokis och Elitaren rulllade mot Vadensjö-Asmundtorp. Här var det dags för naturupplevelse nummer två. Det var något som krafsade på asfalten och plötsligt var det en grävling som sprang tvärs över vägen, mindre än en meter framför Elitarens framhjul. Det gick så snabbt så att rädslan kom inte förrän efteråt. Det var bara någon bråkdels sekund som avgjorde att det inte blev någon vurpa där!

När hjärtat var svalt igen kunde man rulla vidare till Asmundtorp där Bokis tog cykelvägen mot Billeberga medan Elitaren fortsatte till Hänkelstorp via Häljarp-Saxtorp. Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Vi kör då med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena. Alla cykelsugna välkomna!

Kock Rynke i spets tätt följd av Farstun.
Så glad blir man när man får en Elitkaka!

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 15 =