Illbattingar på elscotrar!

Kock Rynke på sin stamsten. Kålle och Bokis tittar lite avundsjukt…

Torsdag 15 juni. Det är fortfarande varmt, men idag så har det varit mer moln och inte klar himmel. Lite ”tjockt” i luften men enligt prognosen så kommer det nog inte något regn eller åska. Det är inte ofta som en cyklist ber om regn, men nu är det så, faktiskt. Iväg till Saxtorps kyrka för att möta upp Bokis som rullade in på slaget halv enligt överenskommelse. Andan hade han i halsen för han hade kommit iväg lite sent och fått stå på för att hinna i tid. Nu var det Landskrona och Puls Arena nästa. Elitaren lade sig först för att ge rulle till Bokis. Först till Häljarp för att svänga av vägen och köra ”inomskärs” och sedan ta cykelvägen mot Landskrona via Axeltofta koloniområde. När man passerade ICA och stationen i Landskrona blev man omkörd av en taturerad kille på en elcykel. Elitaren trycket på i pedalerna, susade förbi och uppmanade honom att hänga på vilket bara besvarades av ett skratt.

Vid Puls Arena så svängde Kålle in samtidigt som Bokis och Elitaren. Kock Rynke satt på sin sten och väntade. Var fanns alla andra undrade Elitaren? Vätternrundan? Nej, svarade Kock Rynke, det var någon träning på Ring Knutstorp idag. Cykla runt på en racerbana utan att det fanns några bilar där. Ett cykelparadis?

Vinden var nordvästlig och skulle enligt prognosen svänga ännu mer nord. Elitaren föreslog en Tomatens Husrunda vilket antogs direkt. Upp på cyklarna och iväg mot Säby för att ta den sega backuslingen upp till Härslöv. Varesig Bokis eller Elitaren var riktigt i form idag och ahde inte skuggan av en chans att hänga på Kock Ryke och Kålle. Uppe på krönet samlades man igen för att fortsätta genom Härslöv och vidare mot Kvistofta. Framme vid Tomatens Hus stannade man för en Elitkakspaus. Här förslog Elitaren att Kock Rynke och Kålle skulle fortsätta norrut i ett högre tempo än vad gubbarna kunde prestera. Men nej, man ville hänga på returen.

Iväg igen, nu med lite nytankad energi i magen. Mot Glumslöv för att där svänga söderut mot Landskrona. Kock Rynke meddelade att han vek av för att ta ett nappatag med Sundviksbacken. Det var ingen av de andra tre som var sugen att hänga på där så Kock Rynke tackade för sig och rullade ner till Ålabodarna och sedan attackera Sundvik. Utför Glumslövsbacken är väldigt lättrampad. Speciellt som idag när det var medvind. Sedan in i Landskrona igen där Kålle vinkade hej då. Bokis och Elitaren fortsatte genom Landskrona och vidare ut mot Häljarp. Strax efter Biltema stannade man till vid ett buskage för att möjliggöra att Bokis skulle kunna cykla utan att ögonen gick i kors. Tillbaka igen från buskaget grenslade man sina cyklar och skulle trampa iväg. Då kom två elscotrar susande förbi på bara några centimeters avstånd utan att ge signal på något vis. Det behövdes inte så många tramptag för att komma ikapp dessa illbattingar som höll på att buffla och putta på varann. Till saken hör att de var två på varje elscoter. Elitaren tryckte på sitt aerosolhorn för att påkalla uppmärksamhet att det var fler på cykelbanan. Signalen hade avsedd effekt. Plötsligt skärte sig pågarna och sturde in till kanten så att de båda cyklisterna kunde passera. Då svarade de med att plinga på sina klockor. Detta kunde de ju ha gjort när det skulle passera Bokis och Elitaren.

Resten av hemresan rullade på bra i gubbatempot. Det var ju lite mer lättrampat i och med att vinden var med. I Saxtorp skilde man åt. Bokis tog 104:an mot Kävlinge medan Elitaren strax svängde in på Grand Prixvägen för att rulla de sista kilometrarna till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Elitkakspaus vid Tomatens Hus.
På väg mot Glumslöv med Bokis i spets!

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 2 =