Klungan kolliderade med bisvärm!

Samlingen vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Söndag 11 juni. Solen fortsätter att lysa med sitt varmaste ansikte över oss. Dock var inte temperaturen överdrivet hög när Elitaren rullade iväg mot Saxtorp och mötesplatsen. Aderton grader, men det är ok efter en stund när man börjat få upp ångan lite. Asmundtorpskan, Discodunk, Kock Rynke, Trolle och Farstun var på plats när Elitaren kom. Sedan anslöt även Lövis och Bokis. Vinden skulle vara måttlig till frisk från ost vilken medförde att Elitaren föreslog en Ellingerunda vilket accepterades utan omsvep.

Man rullade iväg ut på väg 110 norrut. Lövis ville svänga av till 104:an i rondellen men Elitaren jagade på att man skulle köra rakt fram. Detta lydde alla fogligt, trots att det var Lövis som hade rätt. Som sagt skall man både vara vaken och nykter när man ska visa vägen. Elitaren var tydligen ingetdera… Men det var inte någon katastrof. Istället för Dösjebro fick man avverkat Kvärlöv och Annelöv. Där tog man då höger ner mot Dösjebro och så var man vips på rätt spår igen mot Dagstorp-Södervidinge. Nog hade den måttliga ostanvinden friskat i lite. Ju längre österut man kom desto mer tungtrampat blev det. Stora Harrie-Krutmöllan-Håstad-Örtofta. I Örtofta fick man en extra naturupplevelse då man krockade med en bisvärm som drog tvärs över vägen. Var och en kolliderade med ett antal bin. Men ingen fick något stick. Ja bin är inte arga, de sticker bara om de är hotade. Dessutom är svärmande bin extra fromma. De är glada och har sina honungsmagar fulla med honung. Reskosten de har på väg för att hitta ett nytt ställe att slå sig ner på.

Efter Örtofta var det 104:an igen ut mot Viderup för där svänga mot Ellinge och attackera den sega backen upp där. Klungan sprack ett antal gånger men samlade hop sig igen. Bokis fortsätter att imponera. Flera gånger fick han draghjälp av någon av dem som hade rakade ben och swishade förbi Elitaren så det visslade om det. ”Gubbaj-v-l!”, hojtade Elitaren efter honom. Dock gjorde X2000 så att klungan blev delad i två delar. De snabbaste med rakade ben hann passera plankorsningen innan bommarna gick ner medan de med lite ludnare ben vackert fick vänta tills båda tågen hade passerat. Men återsamling vid Elitkakstället.

Efter Elitkakspausen var det till att rulla hemåt i den härliga medvinden. Men Farstun var väldigt orolig och berättade att han skulle svänga av direkt på 104:an för att ta sig heem sn snabbt som möjligt. BOIS skulle spela och han kom skamset på att han glömt hissa flaggan. Dessutom var han orolig för hur det skulle gå för BOIS om inte han var där och kollade läget. Ja tänk vad det kan ställa till bara för att tjugotvå man ska kivas om skinnet av en död gris…

Medan Farstun ångade på genaste vägen till Landskrona fortsatte de övriga mot Krutmöllan igen via Örtofta för att sedan fortsätta mot Kävlinge via den lilla idyllen Västra Hoby. Framme i Kävlinge vände Bokis av hem till duschen och sofflocket medan den kvarvarande sextetten rullade vidare ut på 104:an mot Saxtorp/Landskrona. Elitaren vek dock av strax efter Dösjebro och tog Furuhillsvägen hem.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Som vanligt kör vi då med Örestadcyklisterna och samlas vid Puls Arena. Alla cykelsugna välkomna!

Discodunk, en av dem med rakade ben, här framme i spets på klungan i motvinden.
Klungan återsamlades efter delningen vid plankorsning vid stamträdet där Elitkakspausen sevanligt sker.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =