Förskräckta cyklister antastades av ful gubbe!

Det var många som var cykelsugna idag. Både med och utan rakade ben!

Torsdag 8 juni. Det fina sommarvädret fortsätter. Termometern visade på 25 grader när Elitaren satte kosan mot Landskrona och cykelträningen. Den förväntade sunnanvinden visade sig dock att ha vänt till en nordanvind. Inte helt fel egentligen. Med lite tur så skulle ju detta innebära medvind på hemvägen. Det var bara att trampa på. Vinden var ju inte så stark som tur var. Med någon minut till godo kunde Elitaren rulla in vid Puls Arena för att möta upp de andra cykelsugna. Jodå, det var gott om träningssugna idag. Runt tio stycken. Då man cyklar på lite olika nivåer delade man in sig i två grupper. En grupp med rakade ben som kör snabbt så det knakar om det och så en grupp med lite mer motionärstempo. De rakade benen hade dock svårt att bestämma vilken runda man skulle ta. Motionsgruppen hängde på Gerts förslag direkt att ta sig till Barsebäck via Häljarp för att sedan ta en lov mot Landskrona igen.

Så blev det. Medan de rakade benen fortfarande dividerade om vilken runda de skulle ta rullade motionsgruppen iväg söderut. Jodå, Elitarens aerosolhorn kom till nytta även idag. Ett par som gick i bredd på fel sida reagerade inte på ringklockans pling-pling. Men ett ryck på aerosolhornet gjorde att de hoppade in till kanten… Elitaren tyckte att det var skönt med medvind efter att ha dunkat de femton kilometrarna till Landskrona i motvind. Att cykla Barsebäcksvägen längs Öresundskusten i fint sommarväder är en upplevelse bara det. Även om vägen är rak som en Amerikansk highway så har den något speciellt med de vindpinade tallarna i öster och strandängar mot Öresund i väster. En skön miljö och naturupplevelse.

Framme i Barsebäckshamn vände man vänster för att attackera Col de Gillhög. Uppe på toppen var det dags för Elitkakspausen. Lite energi samtidigt som pulsen fick en chans att avta lite efter klättringen. Andra cyklister som kom förbi blev också erbjudna Elitkakor men trampade förskräckt vidare efter att ha fått erbjudandet. Är det månne uppfostrade att inte ta emot godsaker från fula gubbar…?

Efter Elitkakspausen rullade man ner till och igenom Barsebäcksby för att sedan ta sikte på Hofterups kyrka. Nu var det hemvägen som gällde. Visst hade vinden vänt nu. Lite mer väster? Så brukar det vara. När vinden avtar brukar den vrida motsols. Frågan är om inte Landskroniterna fick lite medvind när de tagit sig till Saxtorp. Innan dess är det mycket som läar. Elitaren vek av vid ”Jouran” för att rulla de sista två kilometrarna hem på cykelvägen genom Hofterup/Ålstorp.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Här liger Gert i spets och ger rulle till de andra.
Elitkakspaus på ”bergets” topp.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 14 =