Välpumpad Bokis gick upp i spets!

Tuborg & A-sson hjälper Bokis med punkan.

Söndag 4 juni. Jodå, sol och blå himmel även idag. Men temperaturen är inte mycket att skryta med. 14 grader räknas som kallt för årstiden… På med armvärmarna och iväg mot Saxtorp och fotbollsgolfen för att möta upp andra cykelsugna. Kicken hade meddelat att han inte skulle komma. Han skulle vara ledarcyklist i ett motionslopp i Landskrona. Visa vägen för täten helt enkelt. Chansen att kunna leda från start till mål kunde han inte missa. I Saxtorp stod Kock Rynke och Farstun beundrande Farstuns racer. Den Crescenten hade tydligen tillhört en i landslagseliten. Nu var det då Farstuns uppgift att förvalta de prestationerna som cykeln kan förmedla.

Bokis och Lövis rullade in. Vinden var utlovad till sydvästlig vilket gjorde att Eitaren föreslog en Habo Ljungrunda vilket röstades igenom direkt. Upp på springarna och iväg ut mot Stora Byvägen mot Barsebäcksvägen. Plötsligt blev det ett fasligt väsen. Det var A-sson och Tuborg som kom skränande. DE hade haft sovmorgon och låg lite efter tidschemat. Men nu vart de i kapp i alla fall.

Ut på Barsebäcksvägen och söderut mot hamnen. Lövis och A-sson i spets idogt trampande. Det var tacknämligt att få ligga på rulle. Hålla den farten själv utan hjälp hade varit övermäktig. Net till Sjöbo skola och sedan cykelbanan mot Lödde över Col de Gillhög. Vidare in genom Sandskogen och lödde för att tråckla sig ut på cykelvägen mot Borgeby. Precis efter att man passerat ån fick Bokis punka på bakhjulet. Det blev alltså ett litet depåstopp. Ut med den gamla slangen och in med en ny. Ett fasligt jobb att kränga på kanttrådsdäcket. Väl på plats pumpa utav bara den… För att konstatera att det var punka även på den slangen…

På det igen och gå igenom denna procedur för att konstatera att ventilen var för kort för att gå att pumpa… Som tur var hade Tuborg ett Ess i bakfickan. Ett Ess i form av en liten pump som man skruvade på ventilen. Nu fick man in väder i gummit. Det pumpades in ett rejält tryck i däcket och så kunde man rulla vidare.

Med det högre däcktrycket hände det något med Bokis. Normalt brukar han hålla sig bak i klungan för att skaffa sig bra rulle. Men nu, nu drog han fram i klungan för att ligga där och kriga hela vägen till Habo Ljung och Elitkakspausen.

Det var skönt att få vila benen lite. Detta måste ha varit säsongens snabbaste runda såhär långt. Elitkakor bjöds runt och Tuborg & A-sson avslutade pausen med att lägga in var sin ordentlig mullbänk av lössnus. Lite doping behövdes väl för att Tuborg hade fått för sig att köra ett distanspass. Så man vinkade hej då till de andra och drog iväg mot okända mål. Den kvarvarande kvintetten rullade norrut igen. I genom Bjärred och Borgeby till Lödde. Där vinkade man av Bokis som nu fick medvind hela vägen hem. Ja, den utlovade sydvästan blev levererad som en västan och gav en sida/mot till cyklisterna på hemvägen. Med Bokis av vinkad var det bara till att fortsätta norrut i god fart. I Hänkelstorp vek Elitaren av medan Kock Rynke, Farstun och Lövis fortsatte.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Då tränar vi med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena. Alla cykelsugna välkomna!

Med ett hårdpumpat bakdäck började Bokis jaga tätpositionen!
Tuborg lägger in en ordentlig mullbänk. Tillräckligt stor för att kunna plantera rosor i den!

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =