Corvetterunda!

Det var många som var cykelsugna idag.

Torsdag 1 juni. Juni månad med det är lite kallt för årstiden. Temperaturen orkar inte riktigt upp i 20 grader. Det är den nordliga vinden som ställer till det. Men det är bara att grensla springaren och rulla iväg mot Landskrona. Elitaren blev ensam på denna väg idag för att Bokis var iväg på en utflykt. Dunka motvind alla femton kilometrarna till Puls Arena. När han passerade ICA och Stationen i Landskrona så var det en dam på elcykel framför. Hon körde vingligt och mest på vänstersidan. Pling-pling från klockan för att annonsera att Elitaren var på väg om. Precis när han kommit ikapp och skulle köra om på högersidan började hon tvära över till högersidan. Ett tryck på aerosolhornet gjorde att hon väldigt snabbt ändrade sina planer och stannade kvar på vänstersidan… Strax efter så var det någon som nöp Elitaren i armen. Det var Punkan som kom ikapp strax innan Puls Arena.

Det var många cykelsugna idag: Silverpilen, Flärpen, Kock Rynke, Kicken, A-sson, Gert och några till. Dussinet fullt faktiskt. Kicken med sitt militärförflutna tog snabb kommandot med myndig röst och la upp en runda. Mot Härslöv först för att kunna njuta av den sega uppförsbacken i motvinden. Klungan rullade iväg ut mot Säby. Där kom det en BMW mötande som tutade ilsket och fick svar på tal av aerosolhornet. 1-1 i den matchen! Eltaren hade ingen fjutt i kroppen så han tappade stort i den sega backen. Men uppe på krönet väntade alla in så att man i samlad trop kunde fortsätta mot Ottarp-Bälteberga och vidare mot Kingelstad. Helt plötsligt blev det en massa trafik. 20-25 Chevrolet Corvette kom i kolonn och körde om! Nu började mörka moln torna upp sig från öster. Vinden kantrade också. Detta var utlovat fast lite senare. Vinden skulle då avta, men det var inte något som cyklisterna kände av. Tvärt om. Dessutom blev det kyligare. Siktet togs mot Halmstad By-Halmstad för att sedan svänga mot Sireköpinge och vidare uppför möllebacken. Därefter vek Landskroniterna av för att njuta av medvinden till Landskrona medan Elitaren fick fortstta dunka motvind. Ja vinden vände allt mer mot sydost. En kantring på sisådär 180 grader. Den uträknade härliga motvinden blev alltså uträknad som en knockad boxare. Motvind nästan hela vägen hem.

Efter Billeberga på vägen mot Trää var där en tant som gick ut för att rasta sin lilla hund. Hon stegade rakt ut i vägen utan att se sig för. Än engång räddade Elitarens Aerosolhorn situationen. Tanden slet i flexikopplet och ryckte hunden förskräckt tillbaka. Tänk att vissa människor kan lulla omkring utan att ha uppmärksamhet på omgivningen.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna väkomna.

Josefin var en nytillkommen cyklist.
Här trampas det på medan solen fortfarande lyste.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =