Tjyvtränad Asmundtorpska överraskade!

Farstun, Kicken, Kock Rynke, Kålle och ASmundtorpskan var på plats när Elitaren anlände.

Söndag 28 maj. Ännu en solig söndag. Men nordvästanvinden gjorde vad de kunde för att hålla temperaturen nere. 15 grader är inte mycket att hurra för. Efter ett kort övervägande så kom Elitaren fram till att armvärmare var nog ett passande extrautstyr en sådan här dag. Så iväg mot Saxtorp där det redan stod en del och väntade: Kock Rynke, Asmundtorpskan(!), Kicken, Farstun och Kålle. Jodå, nu skulle Asmundtorpskans handled ha läkt så pass att hon kunde börja cykla igen. Det är ju lite drygt ett halvår sedan hon vurpade och bröt den. Ytterligare en cyklist kom i en väldig fart. Det var den nygamla bekantíngen Trolle som hade ångan uppe. Imponerande var farten och klippet i pedalerna. Detta medförde att han direkt & enhälligt blev utsedd till att ligga i spets i motvinden! Någon minut senare kom även Bokis rullande.

Det var inte svårt eller komplicerat att enas om en Spargodtrunda. Motvind ut så att man skulle kunna njuta av medvind på hemvägen. Iväg den lilla biten på 110:an innan man vek v mot Kvärlöv och Annelöv. Direkt blev det mycket mer lättrampat hela vägen till Annelöv där motvinden tog vid igen när man svängde mot Billeberga. Några gånger sprack klungan. Trolle och Kock Rynke var väldigt taggade idag och pumpade på med sina välrakade ben. Men Asmundtorpskan ska man heller inte räkna bort. Ett tu tre så sätter hon bara fart och skapar sig en lucka till klungan. Tyst och nästan omöjligt att se. Men plötsligt har hon 50-100 m lucka. En smygande fis skulle man kunna säga.

Billeberga avverkades och vidare mot Heden och Hedenborg för att där svänga mot Sireköpinge. Nu var det raka vägen ända till Brödåkra där man tog vänster mot Norraby. Kantvind hela vägen till Norraby och Spargodt. Framme där var det så klart Elitkakspaus. Man ska ju inte ändra på vinnande recept.

Styrkta av kakorna rullade man vidare. Men hade inte vinden vridit mot lite mer nu? Det var inte precis någon kantvind sista biten ut till 110:an. Men där blev det medvind några hundra meter innan man svängde höger mot Ottarp och man fick snacka allvar med motvinden igen… Som tur är lutar det neråt på en del av denna väg mot Ottarp där klättringen börjar. Här sate så klart alla bergsgetterna till alla klutar och var uppe för backen snabbt medan Elitaren och någon till fick pusta och stånka sig till varje landvunnen centimeter. Upp kom alla och gemensamt rullade man ner till Härslöv dr man splittade upp sig. De som skulle till Landskrona medan Asmundtorpskan, Bokis och Elitaren tog vänster mot Vadensjö/Rönneberga. Lite stånk uppför men så blev det utförsåkning ner till Asmundtorp. Här hoppade Asmuntorpskan av för nu var hon hemma. Men Bokis vek också av för att ta cykelbanan och genaste vägen till Kävlinge. Elitaren trampade på vidare till Häljarp. Nästan framme i Saxtorp var det en som tjoade och hälsade. Det var Trolle som följt med över Landskrona och nu lagt till ett ordentligt trampande i medvinden. Besöket blev inte så långvarigt för han var snart hemma. Elitaren fick trampa de sista kilometrarna hem solo.

Nästa träning på torsdag i Landskrona kl 18:00. Samling vid Puls Arena. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Trolle ligger i spets och trampar på i motvinden.
Elitkakspaus vid Spargodt.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + tretton =