Morrande passagevägrare och Elitkakor!

Samling vid Puls Arena.

Torsdag 22 juni. Sista träningen innan midsommar. Då gäller det att ligga på lite för att få plats till all sill, snaps och annat som hör midsommar till. Sommarvärmen håller i sig. Sent på eftermiddagen ringde Bokis och sa att an stod över träningen. Han ville inte anstränga sig när värmen var uppåt trettio grader utan skulle ta en egen runda när temperaturen lagt sig lite. Eiltaren blandade lite Resorb Sport i ena flaskan och rullade ensam iväg till Puls Arena där Kicken satt och väntade. Efter hand rullade det i fler; Farstun, Kock Rynke, Silverpilen, A-sson och några till. Det var väldigt stilla vid Puls arena idag. Det märks att det är sommarlov och mycket ligger nere under sommaren. Det var inte en massa knattar i judodräkter som skulle till träning idag.

När det började dra sig till allvar, klockan närmade sig 18:00 blev det lite prat om vilken runda man skulle ta. Kicken föreslog att alla med rakade ben skulle köra en lång runda så skulle gubbarna med ludna ben köra en kortare runda. Så blev det. De rakade benen drog iväg som en avlöning en fredagskväll. Kicken, Kock Rynke, Farstun och Elitaren masade sig iväg i ett lägre tempo. Farstun var på hugget. Han hade inte ätit någonting och skulle bralla sig en högrevsburgare när han kom hem så han ville ha en kort och snabb runda. Därför drog han iväg och lämnade en lucka till de övriga. Efter ett tag var man alla samlade igen efter att backen från Säby till Härslöv var avklarad. Från Härslöv vidare förbi Tomatens Hus och sedan Gantofta för att dra sig ut mot kusten till Råå.

Nu var det cykelbana söderut. Vindlande svängar och fotgängare som var i olika medvetandegrad om att det kunde finnas andra trafikanter också… Värsta exemplet var en ung kille som kom mötande på cykel, vinglande över hela cykelbanan för att han fipplade med sin mobil. Här hade man nytta av Elitarens aerosolhorn. Ett rejält tryck på den fick honom att vakna till! Bitar av cykelvägen går utmed stranden och förbi Rya Golfbana. Väldigt vackert. Elitkakspaus blev det i solskenet. Där kom en kvinna med en hund som helt sonika satte sig ner och ville inte passera cyklisterna. Hon försökte dra hunden förbi, men det var en ganska kompakt jycke så det var inte buslätt. Kicken klappade och pratade med hunden som då viftade frenetiskt på svansen. Men det hjälpte inte. Hunden ville inte gå… Eftersom Elitkakorna var uppätna rullade man iväg för att underlätta för kvinnan med hunden. När cyklarna började rulla började hunden morra. Hon var inte speciellt glad för cyklister alltså…

Nu var det bara att fortsätta till Glumslöv för att njuta av den härliga utförsåkningen. Nere för backen vek Kock Rynke och Farstun av. Farstun mot sin högrevburgare och Kock Rynke mot de två öl han satt in i kylen. Kicken Hängde med fram till Curla där han vek av till sin fläskpannkaka han skulle värma i mikron. De sista femton kilometrarna fick Elitaren trampa ensam hem till sin paella som han skulle kalasa på.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Kicken jagar på tätt följd av Farstun.
Här fjäska Kicken för hunden, vilket inte hjälpte…

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 7 =