Förvirrade jordgubbsplockare!

Kock Rynke väntande på en sten i Saxtorp.

Söndag 25 juni. Ännu en härlig sommardag visade sig när persiennerna vippades upp. Sol, blå himmel och en mycket blygsam vind från sydväst. In i trikåerna och upp på springaren för att rulla vidare mot Saxtorp och mötesplatsen vid Fotbollsgolfen. Det var väldigt lugnt och nästan ingen trafik. En annan cyklist stod vid stoppet på Skönadalsvägen när Elitaren passerade. Lite senare kom han och körde förbi för att försvinna i fjärran. Ja, Elitaren hade inte så bråttom. Han var ute i god tid. På plats vid Fotbollsgolfen satt Kock Rynke och väntade. Efter ett litet tag så rullade det in en röd Audi med en cykel där bak. Det var Björnen, en ny kille som anmält sig till träningen. Som vanligt kom Bokis spot on time. Efter lite dividerande beslöt man sig för en Habo Ljungrunda för att kolla av hur det stod till med nykomlingen, Björnen. Han var själv osäker på om han skulle kunna hänga på. Men som Kock Rynke uttryckte det; Vi håller ihop till ”the bitter end”. Ut till Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Trots att Barsebäcksvägen är rak som en väg i den amerikanska öknen så har den en charm. Öresund och ängar på västra sidan och vindpinade tallar på den östra sidan. Fin omgivning helt enkelt.

Nere vid Barsebäckshamn var det till att svänga in på cykelvägen för att bestiga Col de Gillhög. Ingen större match, men pulsen ökar ändå när motståndet i pedalerna ökar. Det hela belönas sedan med en fin utförslöpa. Vidare in genom sandskogen och Lödde för att ta sig vidare mot Borgeby slott. Där börjar det bli stora mängder av lantbruksmaskiner. Detta inför den stundande jordbruksmässan Borgeby Fältdagar. Nu var det lugnt, men i veckan kommer det att krylla av aktivitet där. Nu var aktiviteten längre bort mot Flädie. Två olika jordgubbssjälvplock. Av de båda var det mest stök i Flädie självplock. Här vinglade människor i stora flockar från parkeringen vid gården och ut mot jordgubbsåkrarna. Plockarna var helt i sin egen värld och kunde tydligen inte föreställa sig att det var trafik på den vägen. Ännu en gång hade man nytta av Elitarens aerosolhorn. En lång utdragen tutning återkallade dessa förvirrade jordgubbsplockare till verkligheten och cyklisterna kunde passera.

Som vanligt blev det ett stopp för Elitkaka i Habo Ljung innan man rullade norrut igen. Igenom Bjärred och Borgeby. I Lödde blev det ett kort stopp för att vinka av Bokis som nu vek av för att rulla hem till Kävlinge. Den kvarvarande trion fortsatte norrut. I Hänkelstorp vek så Elitaren av medan de båda kvarvarande fortsatte norrut.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Vi tränar då med Örestdcyklisterna och samlas vid Puls Arena. Ala cykelsugna välkomna.

Björnen & Bokis jagar på längs Barsebäcksvägen.
Elitkakspaus i Habo Ljungs skugga.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =