Punkans tunga hängde ner på framhjulet och bromsade!

Ett gäng Fixare körde förbi och triggade Bosse Bus.

Torsdag 14 maj.  Nordvästanvinden tryckte på ganska ordentligt medan termometern visade lite drygt tio grader. Brrrr, det blir inte någon ljum sommarrunda idag, tänkte Elitaren. På med lösben och långärmad tröja kompletterad med en vindjacka i ryggfickan. Så iväg till Saxtorp där Bokis mötte upp vid kyrkan. Sedan var det bara att sätta det tjocka pannbenet mot den kalla vinden. Det vete tusan om det inte till och med var hår från isbjörnar i den kalla rackar’n… Siktet var så klart inställt på Lamellgatan där Örestadcyklisterna samlas för träning.
På plats där när Bokis och Elitaren anlände var Kicken, Bosse Bus, Punkan, Duncan och ett par till. Som vanligt blev det lite diskussion om vart man skulle köra. Till sist blev det som vanligt, norrut mot vinden. Bosse Bus tog kommandot och visade alla cykelvägen ut mot Besiktningen. Istället för att svänga av mot gångbron så fortsatte han rakt fram. Här var nog den sämsta cykelvägen som någonsin skådats. Helt uppsprucken av trädrötter. Hjärnskakning låg nära när man cyklade över den söndriga asfalten. Usch och fy för sådant underlag. Sedan vindlade sig cykelbanan under väg 17 och under motorvägen. Detta var ju skönt. Men sedan kom en bit av grusväg innan man kunde leta sig ut mot vägen mot Vadensjö. Som tur var så klarade sig alla utan punktering, ja faktiskt även Punkan!

Backen upp mot Vadensjö är inte så brant, men väl lång och seg. Idag kombinerades det med en klockren motvind, Tungt. Väl uppe i Vadensjö så pinnade Bosse Bus vidare uppför Rönneberga. Oj, oj, oj, skulle det bli backpass idag. Det tilltalade inte vare sig Elitaren eller Bokis. Men det var bara att hänga på. Nerför Rönneberga igen och ut på 110:an genom Tågarp och sedan ta av mot Ottarp när man tagit sig upp för den backen ut ur Tågarp. Tågarp ligger ju liksom i en gryta, kan man säga. Många tycker att det är uppförsbacke att åka till Tågarp. Men de som bor där har uppförsbacke när de ska lämna. Ja så konstigt det kan vara.

I Ottarp så var det raka spåret mot Bälteberga och det backeländet och vidare mot Vallåkra. Här kom en klunga med cyklister från Fix ikapp. Då blev det oro i Bosse Bus VM-ben. Han tryckte på och följde efter sina klubbkompisar medan Bokis, Kicken och Elitaren tog det lite lugnare. Nu började det bli riktigt kallt. Inte minst om fingrarna. Elitaren var så kall och valen om fingrarna att han tappade vattenflaskan när han skulle dricka. Som tur var så klarade sig flaska utan att bli överkörd av de bilar som olägligt skulle passera just då. I Vallåkra så blev det ett stopp för Elitkakor innan man fortsatte. Duncan och Punkan vek av mot Kvistofta medan de andra valde att köra direkt mot Landskrona. Så kom Bosse Bus och undrade vart de två huntingarna tagit vägen. När han fick ta del av den infon så ställde han sig i pedalerna och jagade efter dem.

Så kunde kvintetten rulla i lite lagom takt hemåt. Det var inte motvind längre utan sidvind och ibland till och med lite medvind.
En efter en vek de andra av. I höjd med Curla så var det den siste, Kicken som vinglade de sista metrarna hem. Bokis och Elitaren rullade vidare. Strax eftere så hördes en välbekant tordönstämma, Punkan! Han berättade att Bosse Bus hade dragit upp tempot så att tungan nästan hängde ner på framdäcket och bromsade. Som tur vara fick han det lite lugnare nu i gubbatempo. Vid Kvantum så vek Punkan av hemåt medan de båda andra rullade söderut mot Saxtorp/Hänkelstorp.
Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen Hagensvägen, Saxtorp.

Elitarens kalla, valna fingrar gjorde att vattenflaskan hamnade på vägen.
Här ser vi skuggan av två trötta gubbar på hemväg.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 20 =