En urblåst runda!

Bokis, Kicken & Bosse Bus vid starten.

Söndag 17 maj. Norges nationaldag och ett ohemult blåsande. Vinden ruskade i huset och det susade, näst intill tjöt i träden. Oj, oj, oj, vojne, vojne… Men är det söndag och träningsdags så är det. Bara i paltorna och iväg mot samlingen i Saxtorp. Elitaren hann inte så långt på Grand Prixvägen innan han hörde en traktor närma sig bakifrån. Ungefär vi den lilla backen efter ridhuset blev han så omåkt. Det första som sågs var ett par gafflar på lastaren so var oroväckande nära. Strax så segade sig även själva traktorn förbi på bara ett par decimeters avstånd. Elitaren lade upp ett vrål, men det var inte något som föraren märkte då han hade hörselkåpor på sig. I sin egen lilla värld så fortsatte han passagen på samma lilla avstånd och så kom vagnen som han drog. Likt många som kör med vagn eller släp så börjar de svänga in när föraren passerat cyklisten, utan att tänka på att då skär även den eftersläpande vagnen in. Det var otäckt nära. Traktorn har registreringsnummer DDG786 och ägs av Thomas Michael Ljungberg på Hasselmusvägen 1. Någon som känner vederbörande så tipsa honom att den som kör traktorn ska hålla gott avstånd till cyklister som körs om. Hela vägen var fri så det fanns absolut inte någon anledning att näst intill tränga av vägen. Att även tänka på att HELA ekipaget ska ha passerat innan man svänger in. Basta!

I Saxtorp så höll Lövis på att lasta av MTB’n och Kicken kom likaledes på en dylik tingest. Bokis Seat stod parkerad där med cykelhållaren där bak. Men ingen cykel ele Bokis syntes till. Han var nog ute på lite uppvärmning. Strax så dök han upp. Lite senare så dök Bosse Bus upp. – Se, där får ni lite draghjälp i motvinden, sa Kicken. Oh, fy, lät det från Bokis, som är väl medveten om vad Bosse Bus och hans VM-ben kan åsamka dem som försöker hänga på…

När klockan var tio slagen så rullade MTB:arna ut i skogen medan de tre asfalttuggarna rullade ut på vägen. Västlig eller västnordvästlig var vinden. Man siktade på en runda via Annelöv och så vidare till Krutmöllan och hem igen. Det var en god medvind efter att man svängt av 110:an om Kvärlöv. Stora kakan fram och så leta upp någon liten kugge bak för att sedan trampa på vad tygen höll. Kvärlöv-Annelöv-Trää avverkades i rak takt. Så kom man ut i Norrvidinge där man svängde söderut och fick den friska vinden i sidan ner till Södervidinge och sedan vänster mot Stora Harrie och därmed åter medvind. Från Stora Harrie är det inte många tramptag innan man så är i Krutmöllan och kunde svänga västerut igen. Motvinden slog då till som en råsop i ett raggarslagsmål. Tjena moss, kommer framtänderna att sitta kvar vid hemkomsten? Att stanna till vid vanliga kakstället passade inte idag. Där fanns inte någon lä. Kakstoppet blev nere i Västra Hoby strax efter kyrkan. Där var det någorlunda lä. Trots detta så blåste Elitarens hanske av styret där han lagt dem och satt som klistrad på staketet. Ett litet tecken på hur stark vinden var…
Efter en kort paus så var det dags att fortsätta igen. Dunka motvind till och igenom Kävlinge sedan vidare till Hög -V. Karaby-Hänkelstorp. Det var gött att svänga av hem till en varm dusch, tyckte Elitaren. Bokis hade en knapp halvmil kvar till Saxtorp där hans bil stod parkerad. Bosse Bus ytterligare en mil ovan på det innan han var hemma.

Nästa träning på torsdag. Då det är Kristi Himmelfärdsdag och därmed helgdag så startar vi kl 10.00 från Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Elitkakspaus i Västra Hoby.
Elitarens handske låste iväg och satt som fastklistrad på staketet. Detta i det läade Vätra Hoby…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 16 =