Det gick åt skogen för Gullponken!

Här ser vi Gullponken med svarta skor men gyllene cykel!

Söndag 10 maj. I veckan hade mannen med läderveken lovat regn och rusk. Visst var det lite blött på marken när persiennerna vippades upp. 0,3 mm visade regnmätaren. Annars vindstilla och 15 grader varmt. Visst var det mulet men ett skönt sommarväder där regndropparna lösgjorde alla de fina dofterna. När tidningen hämtades in så vidgades näsborrarna likt Ferdinands under korkeken. Djupa, härliga doftrika andetag… Härrrrrrrligt, som Ranelid skulle säga.
Elitaren satsade på kort kostym men som säkerhet petades lösärmar och vindjacka ner i ryggfickorna. I Saxtorp stod Anna och väntade med sin MTB. Lite öm med blåmärke på högra benet efter en tidigare vurpa. Men det var inte något som avskräckte henne för att ge sig ut i skogen igen. Kicken kom rullande på sin Bianchi och strax därpå även Bokis. En röd Audi rullade in. Baggesen. Jodå, han plockade ut sin helt nya guldfärgade Obea MTB ur bakluckan. Specialbeställd och målad efter hans tycke och smak. Eftersom han hade vurpat för ett tag sedan och hade lite ont i nåt revben så hade ha inte cyklat på den tidigare. Allts världspremiär idag för ”Gullponken”!

Medan Gullponken rullade ut i skogen jagad av Anna så rullade de tre gråhåriga gubbarna ut mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Precis innan Barsebäcksvägen så stannade man till så att Elitaren fick dragit på sig sina lösärmar. Sedan var det bara till att trampa. Nu hade det börjat blåsa lite från syd. Så en mils motvindsdunk från Saxtorp till Barsebäckshamn där man tog cykelvägen uppför Gillhögsbacken. På vägen upp och på krönet så kunde man beundra gullvivorna som blommade i diket. Denna rara, fridlysta ört.
När Gullvivorna var färdigbeundrade så var det till att kasta sig utför backen. Full fart blev det dock inte då två fotgängare möttes precis när cyklisttrion skulle passera. En sak som man lägger märke till är att allt fler går omkring med hörlurar. Oavset hur mycket som det plingas på klockan så hör de inte. I kombination med att folk även går på höger sida av cykelbanan så blir det besvärligt. Cyklister blir upphinnande istället för mötande. I kombination med att de inte hör är rena katastrofen. Passerar man utan ha gjort dem uppmärksamma på att det kommer någon så tar 95% ett steg UT istället för åt sidan. Ett lustigt beteende…
Siktet var inställt på Habo Ljung via Lödde-Borgeby-Flädie. Väl där och det var dags för Elitkakorna att komma fram så började även solen att göra sig synlig. Medvind och medsol på vägen hem alltså. Det är grejer det! Bjärred och Borgeby avverkades i rask takt sedan vidare mot Löddeköpinge. Här vände Bokis av mot Kävlinge där han numera residerar medan Kicken och Elitaren fortsatte norrut. I Hänkelstorp så vek Elitaren av för att rulla de sista metrarna till duschen.

Nästa träning på torsdag. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona (vid Veidekke, Saxtorps Trading & Bodbörsen).

Kicken och Bokis jagar efter Elitaren på Barsebäcksvägen.
Elitkaspaus i Habo Ljung med förbipasserande cykelsemestrare.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + tjugo =