Gantoftarunda med sprucken klunga!

Bokis rullar in på kyrkans parkering i Saxtorp.

Torsdag 7 maj. Tänk nu är det redan två månader sedan det var ”Fössta tossdan i mas”. Lysande sol från en nästan helt blå himmel. Inte speciellt kalt heller. Den eviga frågan, hur ska man klä sig. Elitaren satsade på kort kostym men packade ner lösärmar och vindjacka sidan om Elitkakorna i ryggfickorna. Så rulla iväg till Kyrkan i Saxtorp där han skulle möta upp Bokis. Det är alltid ”spännande” att cykla på Grand Prixvägen. Så även idag. Upp på backen vid Davidslidsvägen så körde en svart Volvo om Elitaren i god fart och på ett par decimeters avstånd. Detta trots att hela vägen var fri. Hela mötande körfältet var ledigt så det fanns gott om plats att göra en säker omkörning. Registreringsnummer GPR001 och bilen ägs av Ebba Ingrid Elisabeth Nielsen i Saxtorp. Som tur var så var det den enda dåren som ställde till med incident denna kväll.
En annan på gränsen till incident skedde senare när en bil med hästsläp körde om. Snyggt och prydligt körde föraren över i motsatt fil ända tills föraren hade passerat cyklisterna. Sedan svängde denna förare in ganska tvärt. Cyklisterna höll 30 km/h där det var 50 km/h. Många som kör med släp kommer inte ihåg att de kör ett långe ekipage? Man kan inte svänga in förrän HELA EKIPAGET har passerat. Släpet kom alldeles för nära. Helt oavsiktligt, men alla måste vara uppmärksamma på detta att inte svänga in för tidigt!

Bokis dök upp vid kyrkan i Saxtorp sedan rullade de båda via Häljarp till Landskrona där det väntade en hel hög med cyklister. Kicken, Punkan, Duncan och sju till. Det blev lite dividerande om vilken runda man skulle köra. Till sist så blev det att köra norrut via Vadensjö-Kvistofta-Gantofta och hem. Kicken rullade iväg först och klungan hakade på. I backen upp mot Vadensjö så delade sig klungan men uppe i Vadensjö så stannade man till och väntade in alla. Så vidare mot Härslöv och förbi gården där bonden var med bondedatingprogrammet för ett antal år sedan. TV-kändisar på slätten, minsann!

Allt rullade på fint. Ibland sprack klungan men så samlade man hop sig igen. Efter Gantofta så tappades Kicken och några till bort. Från rå och till rondellen vid Rydebäck gick det undan. Ungfålarna gnäggade och trampade på i medvinden. Efter rondellen vid Rydebäck så stannade man till för att vänta in de som inte hängt på. Strax kom eftersläntarna som då kunde berätta att de sett de borttappade. I väntan på att de skulle ansluta så hivade Elitaren fram påsen med Elitkakor och bjöd runt. Kakorna åts och man fortsatte att vänta, men inga eftersläntare kom. Troligen hade de tagit cykelvägen inom Rydebäck.

Så man rullade iväg igen. In igenom Glumslöv och vidare mot Landskrona. Ungfålarna försvann som en avlöning en fredagskväll i Coronafria tider. Skönt, tyckte Bokis och Elitaren som nu kunde hålla ett lagom gubbatempo hem. Bokis hade tagit bilen till Saxtorp så han svängde av där medan Elitaren fortsatte till Hänkelstorp.
Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Blri det utlovat ruskväder så åker MTB’n fram, annars racer som vanligt. Välkomna!

En hel flock cyklister väntade i Landskrona.
Elitkakspaus i Rydebäck.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =