På vargsafari i Billeberga!

Bokis jagar på efter Elitaren. Tätt följd av Bosse Bus och Duncan.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söndag 3 maj. Brrr, idag var det lite kallt och blåsigt, 11 grader enligt Anders Celsius skala och en nordvästlig vind. Hur skulle man klä sig? Alltid en fråga när det är mellan tidig vår och sommar. Det fick bli den vanliga gröna kostymen men plocka med sig en vindjacka och långa handskar i ryggfickan. Jeses, var det drar och skär mellan revbenen, rös Elitaren när han kom ut på farstukvisten. Men vi satsar och se vad som händer när ångan kommit upp, tänkte han vidare. Så ut med Litespeeden från förrådet och älga iväg till Saxtorp. Där var det tomt och öde. Men Bokis hade aviserat att han skulle dyka upp. Kicken hade meddelat att han inte kom idag. Dels var racern på service och dels hade han en romantisk lunchdate idag Med Inger. Bröllopsdag slog an den romantiska strängen hos honom så han skippade träningen.

Bosse Bus kom rullande och strax därefter även Bokis. Bosse Bus sa att även Duncan skulle dyka upp. Men när klockan var tio slagen så hade inte någon Duncan dykt upp. Men då rullar vi, sa Bosse Bus. Precis då kom Duncan, Vikingen från UK cyklande i kort kostym!

Snabbt skissade man upp en runda. Norrut över Annelöv-Billeberga-Sireköpinge och så Spargodt. Billeberga är ju ett måste. En varg har ju siktats här vilket gör att det är givet att man måste cykla förbi och se om man kan få syn på den. Hej, hopp och iväg. Elitaren låg först och drog tätt följd av Bokis. Duncan och Bosse Bus låg sist och skvalpratade. När man kom ut på vägen mellan Trää och Billeberga så gick Duncan fram i spets. Skönt, tyckte Elitaren som då dragit i en mil ungefär. Så vidare till Billeberga medan falkblickarna scannade av åkrarna för att se om man kunde få syn på Gråben där. Men oavsett hur mycket man ansträngde sig så dök det inte upp någon ulv.
Sireköpinge nästa och sedan Brödåkra där man kunde ta av mot Norraby och Spargodt. Som vanligt blev et stopp vid Spargodt och Elitarens påse med godsaker som han hade i högra ryggfickan plockades fram så han kunde prassla fram en Elitkaka till var och en. Pausen blev lite längre än vanligt då Bosse Bus hade en SMS-konversation med något päron om ett äpple…
Så kom man iväg till sist. Kalla och frusna. Vinden var isig och så fort man lämnade det lä som fanns vid gaveln på längan och blev exponerad för nordvästan så skar den som skalpeller genom kläderna. Tramp, tramp för att öka ångtrycket så att värmen kommer tillbaka. En kort snutt söderut på 110:an innan man kunde vika av mot Ottarp och dess ryktbara backe. Duncan som är Young & fit drog på här. Fixstjärnan Bosse Bus hängde på medan Elitaren som är old & fat pustade och stånkade uppför, precis som Bokis.

Via Härslöv ner till Säby där Bosse Bus vek av hemåt sofflocket medan de andra tre fortsatte söderut genom ytterkanten av Landskrona via Häljarp till Saxtorp. Här blev det ett kort stopp så att Bokis kunde stretcha och hämta andan en liten stund. Sedan fortsatte Bokis mot Kävlinge medan Duncan hängde på Elitaren till Hänkelstorp där Elitaren svängde hav mot duschen.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och samlas vid Veidekke, Lamellgatan, Landskrona.

Duncan jagar Elitaren i backen från Sireköpinge mot Brödåkra.
Elitkakspaus vid solsidan i Spargodt.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =