Punkan förvirrad!

Samling i Saxtorp med flera nya ansikten!

Torsdag 20 april 2017. Mulet, kyligt och blåsigt. Schnurrbart meddelade via SMS att han avvaktade med cykling tills det blev varmare väder. Han skulle gå och sätta sig på utgående värmeledning från pannan och sitta där hela kvällen… På vägen till Saxtorp så var det ovanligt många stollar bakom rattarna. Tre-fyra bilar körde på tok förnära när de körde om. Detta trots att de hade hela vägen på sig att ta ut svängen. Värst av alla var en svart VW Golf BDC869 som ägs av Bo Stenner på Mullvadsvägen 1, Löddeköpinge. Denna svarta plåtmissil swishade förbi Elitaren i god fart på endast ett par decimeters avstånd! En liten vingling vid styret och där hade varit fula bucklor och repor i din blanka, fina golfen. Är det någon som känner Bo Stenner, så berätta gärna hur hans bil användes idag och hur nära det hade blivit bulor och repor i den fina lacken. Bilförare som tycker det är roligt att köra fort och nära cyklister skulle kunna roa sig med att ställa sig i spärrområdet när ett X2000-tåg dundrar igenom stationen utan att stanna. Samma känsla är det att sitta i cykelsadeln när en bil kör fort och för nära. Lyckligtvis är det en liten klic´k bilister som beter sig såhär. Men var och en som så gör är en för mycket.

I Saxtorp så var det träningssugna på plats när Elitaren rullade in. Hillis, Kicken, White Lady, Röde Baronen, Tränar’n och några till. Allt efter hand så anslöt sig allt fler. Punkan, Bokis, Samuel, Piruetten och några till. Knappa tiotalet gav sig ut i skogen på MTB medan sex rullade ut på sina ädla asfaltslukare, Kicken, Bokis, Punkan, Elitaren och två till.

Eftersom vinden var sydvästlig så valde man att ta sig ut till Barsebäcksvägen via Stora Byvägen för att ta sikte på Barsebäckshamn. Lite svalt och isigt i vinden. Men då kraften ner i pedalerna även genererar värme så var det ingen som frös eller var avundsjuk på Schnurrbart och hans utgående väärmeledning. Efter Barsebäckshamn så var det medvind vilket gör att vindbruset i öronen försvann och det blev väldigt lättrampat. Gillhögsbacken avverkades och sedan gick turen in genom Sandskogen till Löddeköpinge och vidare ut på cykelvägen mot Borgeby.

Nu blev det förrvirrat. Vändpunkten var satt till Habo Ljung men Punkan fattade detta som kyrkan i Stävie. Det var på håret att man fick honom att svänga till höger efter Borgeby Slott. Hans näsa pekade orubbligt mot Stävie kyrka, där han trodde det skulle serveras Elitkakor. Men där hade han på sin höjd fått nöja sig med ett oblat. En djärv, sent påkommen, högersväng och några ivriga tramptag senare så var han åter ikapp gänget med Elitkakor. Lite snålvatten syntes nu i hans höga mungipa. Härefter höll han sig lugn och försökte inte ta över kommandot.

Framme i Habo Ljung så var det så dags för Elitkakspaus. Dessvärre var det en av nykomlingarna som inte tålde nötter och fick avstå godsakerna. Som tur var hade hans kompis med sig en energibar som funkade. Det blev lite andäktigt. De nya hade hört talats om Elitkakorna men trodde att de bara var en skröna. Men de fick fysiskt påtagliga bevis på att de i allra högsta grad var riktiga.

Nu var det bara att vända hemåt och förhoppningsvis få lite medvind. Som vanligt så går inte denna plan riktigt i lås. Det blev mer något av en kantvind. Men kantvind ger träning den också. Cykelvägen till Bjärred och sedan vidare genom Borgeby och cykelvägen där till lödde för att sedan fortsätta norrut. Bokis vek av mot Dösjebro och Elitaren strax därefter mot Rotundan medan de fyra andra försvann som små prickar i horisonten.

Nästa träning på söndag 23 april. Då börjar även barnträningen som i år är förlagd till parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Därför samlas alla här om söndagarna så länge barnträningen håller på. Det är viktigt att vi ses och håller kontakten alla.

Alltså samling vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Infart från 110:an och så den första vägen till höger, den parkeringen. Silvavägen heter den på kartan.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Här har Punkan åter igen kommit på rätt spår och är på väg mot Habo Ljung.
Såhär nöjd och glad blir man när man finner att Elitkakorna finns i verkligheten och inte bara är en myt eller legend!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =