Piruetten hade rabiesfradga runt munnen!

Kicken pekar på att vägen ligger åt det hållet…

Söndag 16 april 2017. Snacka om aprilväder. Helt plötsligt så avbröts våren och vintern kom tillbaka. Snöblandat regn och snö under natten. På morgonen två minusgrader och ett vitt snölager på bilarna. Brrrrr… det såg kallt ut. Det får nog bli MTB, att rulla runt på asfalt med temperatur runt nollan brukar bli väldigt kall…

Upp på MTB’n oh hem om till Piruetten. Det var en förskräcklig upplevelse. När han öppnade dörren så var munnen helt omgiven av rabiesfradga. Hjärtat stannade till hos Elitaren. Men någon bråkdel av en sekund senare så såg han tandborsten i Piruettens högra hand. Det var till att pusta ut, det var inte rabiesfradga utan Pepsodent eller Colgate. Piruetten utstötte några oartikulerade läten som Elitaren tolkade att han skulle ansluta till Saxtorp men att Elitaren skulle rulla i förväg.

Så blev det. Elitaren rullade iväg till Saxtorp där det redan var några på plats, bl a Pia och Kicken. Allt efter hand så rullade det in allt fler träningssugna. Bosse Bus, Lille Skutt, Tränar’n, White Lady, Bokis, Röde Baronen. När klockan var tio så hade det fortfarande inte kommit någon Piruett. Landsvägsgänget rullade iväg med Bosse Bus i spets. Snabbgruppen på MTB fortsatte att snacka och vänta en stund till på Piruetten. Bokis & Elitaren rullade ut med sikte på en lugn gubbarunda i skogen. Först en liten runda i Saxtorpsskogen. Här körde man på den röda slingan fram till ”loopen” där man fortsatte rakt fram och kom på så vis ut på den avslutande stigbiten. Väl ute vid Stora Byvägen igen så tog man sig rakt över vägen med kosan satt mot Järavallen och rosa slingan där.

Ute på Järavallen var det aktiviteter. Under skärmtaket hade någon möblerat upp med stolar & bord. Här skulle det alltså bli festligheter! Elitaren och Bokis stannade till vid slingans start en liten stund innan man rullade ut på den bitvis kletiga och blöta slingan.

På själva MTB-slingan var det ingen större aktivitet. I lugn och ro kunde de båda rulla på. Strax efter dödsstupet så kom det två andra trampandes och körde förbi. Skönt att kunna rå sig själv. Hinder och backar avverkades allt efter hand. Snart så var hela slingan avverkad och det blev tid för en Elitkaka. När denna godsak var inmundigad så var det dags att runda av och köra hemåt via stora kohagen. Här ramlade Bokis o några bekanta som var ute och vädrade sin jycke. Någon minut med fraser så var det dags att fortsätta färden mot Hofterup respektive Dösjebro.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Röde Baronen visar hur han kan mata slag mot en päronboll…?
Bokis vid Elitkakspausen efter fullbordat varv på rosa slingan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − åtta =