Öronlappsmössor byttes mot attachéportföljer!

Landsvägsgänget samlat vid nya söndagsträffpunkten vid sjöarna på Järavallen. Fr v: Achnurrbart, Speedy, Bokis, Femman och Nesor.

Söndag 23 april 2017. Det var ett fasligt blåsande. Som tur är så är det hakrem på hjälmen så toupén sitter kvar. Det hade inte räckt med dubbelt lim ens. Men hakremmen den gör susen. Piruetten var nästan klar när Elitaren kom förbi. Lite småplock som att byta ut en av sina båda vänsterhandskar till högerdito. När detta var gjort så kunde man rulla iväg mot Saxtorp. Strax innan Davidslidsvägen så kom man ifatt och förbi två cyklister. Den ena var Bokis som tagit sig en extra sväng. Piruetten tog Davidslidsvägen som är den genaste och rakaste vägen till nya mötesplatsen på Järavallen. Här kommer man att träffas om söndagarna så länge barnträningen håller på. Elitaren tog en sväng förbi Fotbollsgolfen för att kolla så att ingen stod där och hade missat informationen om nya mötsplatsen. Men ingen där, som tur var. Desto fler var det då vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Det fullkomligt kryllade av barn och vuxna.

Kakmonstret berättade att det nog hade varit fyrtiotalet barn på träningen idag. Allt från något år gammalt till 12-års ålder. Jättekul! Nu hade det anlänt en flock vuxna som skulle ut och träna. Barnträningen startar kl 09.00 och vuxenditot 10.00. Det höll på att plocka in hinder och annat material som man använt. Bromsen skymtades bärande på någon regel. Bilar körde därifrån med små gulliga cyklar på hållare. Nu var det dags att låta ”gamlingarna” ta över stigarna. Löpar,n, Femman, Nesor, White Lady och många fler hade anlänt för att köra bort lite vårfläsk. Bokis, Schnurrbart, Speedy och Elitaren kom rullande på racercyklar. För dem så var det asfalt som gällde.

Medan skogsmullarna rullade ut i skogen så rullade racergänget ut på asfalten. Bokis är lite ringrostig så ha pratade om att köra själv, vilket han så klart inte fick. We are all friends, sa Speedy och visade sin solidaritet. Vi anpassar tempiot så det känns bra. Ingen hade så brått utan det viktiga var att man fick röra sig lite. Enda kravet vara att Schnurrbart skulle kunna hålla sig varm. Han hade ju bytt ut fosterställningen på utgående värmeledningsrör till att gränsla cykeln i trikåer.

Ut på Saxtorpsvägen för att ta av mot Barsebäcksvägen och sedan in genom Häljarp och vidare mot Asmundtorp. Siktet var inställt på att runda Tomatens Hus för att sedan kunna njuta av medvind hem. Det var ett farligt dunkande i motvinden. Trots brusdämpare i öronen så var det ett fasligt liv. Det dånade och brusade så att man inte ens kunde höra vad man tänkte. Men oförtrutet så trampade man på Uppför Rönneberga vidare genom Vadensjö, Härslöv. I Härslöv så passerade man Vargens hus. Men ingen varg syntes till. Vidare rakt fram och vidare till Tomatens Hus där det blev Elitkakspaus.

Det var lite kommers där. Folk kom med bruna påsar fyllda med goda tomater och backar med basilika och andra kryddor. Det är en liten pärla som ligger där ute på vischan. När fikan var över så fortsatte man vidare. Från Tomatens Hus och vidare så hade man laggt ny asfalt. Jämn svart och fin. Det byggs en hel del där runt om nu. ”Förr var detta lite Hillibillytrakter, men nu har öronlappsmössorna bytts ut mot attachéportföljer” berättade Schnurrbart.

Strax efter så var man i Glumslöv och kunde äntligen få njuta av medvinden. Det behövdes knappt trampas ens. Det var bara att spänna ut örsnibbarna och länsa undan i den friska medvinden. Genom Glumslöv och nerför backen till Borstahusen och så vidare mot Landskrona där Speedy lämnade för att ila hem till något barnkalas. De tre övriga fortsatte tillsammans till Häljarp där Schnurrbart lämnade. De sista kilometrarna till Saxtrop hade Bokis och Elitaren följe. Men i Saxtorp så tog Bokis vägen mot Dösjebro medan Elitaren fortsatte mot Hofterup.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då blir det racer med start från Lidl/St1-macken i Landskrona.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Speedy fångad i en passande vy med en Porsche i bakgrunden…
Tre glada Cyklofånar i medvinden. Speedy, Schnurrbart och Bokis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =