Stannade med en vana likt ölkuskens häst!

Taggade MTB:are vid samlingen i Saxtorp.

Torsdag 27 april 2017. Vi är fortfarande i väntan på den riktiga vårvärmen. Men som tur var så var det inte lika frisk vind längre. På väg till Saxtorp så började det stänka lite på Elitaren. Men strax innan där så slutade det igen. White Lady, Mini och en till var redan på plats. I samma veva som Elitaren anlände så kom även Hillis och skuttade över telefonstolpen som ligger vid Fotbollsgolfens parkering. Bosse Bus kom samtidigt men han höll sig hela tiden på asfalten, han körde inte MTB. Ytterligare några till dök upp. Både på racer och MTB. Schnurrbart hade anmält förhinder då han skulle ut på någon övning i någon Skotsk stammande verksamhet. Att under stort allvar stöta med käppar i marken utstötande oartikulerade läten försöka jaga en liten vit boll över gräsängarna och sandbunkrarna och till slut peta bolluslingen i ett hål som inte var större än glaset på en stor stark. Jaha, sådan läggning kan man också ha. Kicken hade kört Örestadstempot förra helgen och även Allianstempot igår. Så nu låg han hemma på soffan och flämtade med våtvarma omslag runt låren.

När klockan blivit aderton så rullade kvintetten iväg på landsväg och alla MTB ut i skogen. Vart skulle man cykla. Bosse Bus tog kommandot och visade vägen upp norrut för att vika av mot Härslöv- Annelöv och sedan vidare mot Trää. På vägen så anslöt även Johnny va geöur du. Det var ett tag sedan han var med på någon träning. Så det var väl hög tid nu kunde man tycka. Det började duggregna. Inga mängder, men det hjälper till att kyla ner dem som cyklar. Vinden var sida/med, vilket underlättade. Den svala vinden emot och regn, då blir det riktigt kallt. I Trää så tog man av mot Norrvidinge. Desto längre österut man nu kom desto mer avtog regnet. I Norrvidinge så var vägarna torra igen. Ner till Södervidinge och där mot Stora Harrie.

I Stora Harrie så siktade man in sig på Krutmöllan. Här var vägen riktigt blöt. Det hade kommit någon allvarligare skur. Nu var det svårt att ligga på rulle för ingen hade skärm och kompislapp på sin cykel. Vattnet stod upp likt ett springvatten om varje bakdäck. En klar fördel att ligga främst. Men närmre Krutmöllan så blev det torra vägbanor igen. En god utförslöpa ner till ån och så var det till att kriga i uppförsbacken på den andra sidan av ån. Sedan blev det stopp vid gården till höger. Cyklisterna är lika mycket vanedjur som ölkuskens häst som vet precis var den skall stanna. Med gapande munnar stod de där och väntade på att Elitaren skulle få fram sina Elitkakor.

Nu var det dags att börja rulla hemåt. Detta via Västra Hoby – Furulund – Stävie- Borgeby och så norrut mot och igenom Löddeköpinge. Från Borgeby så var det medvind eller rättare sagt sida/med. Hur som helst så blev det betydligt lättare att trampa. Med bra schvung i pedalerna så rullade man nu hemåt. Ett gäng vände av mot Västra Karaby när man nalkades Hofterup. Elitaren strax där efter medan Bosse Bus och Johnny va geöur du fortsatte norrut mot Landskrona.

Nästa träning på söndag. OBS på söndagar så samlas vi på parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Infart mot Brukshundklubben och så första vägen till höger. Detta så vi möter upp där barnträningen är förlagd. Vi kör både MTB och racer. Välj vilket du vill köra. Alla välkomna!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

På väg i duggregnet. Bosse Bus i dragläge följd av Johnny va Geöur du och de andra.
Elitkakspaus strax innan Västra Hoby. Där stannar alla med samma vana som ölkuskens häst vid Pubarna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 19 =