Schnurrbarts betraktelser gick på taket!

Bromsen var pigg och glad idag, men han hade inte gjort några bromsspår.

Söndag 30 april 2017. Tänk att vakna upp till strålande sol. Under gårdagen kom det över 10 mm hagel och regn. Riktigt aprilväder med tvära kast. Sol och blå himmel men bara någon enstaka plusgrad. En snabb runda hem om Piruetten som inte skulle cykla idag. Han hade kört X-cup igår och skulle vila sig idag. Vid parkeringen på Järavallen där söndagssamlingarna numera är var det livlig aktivitet. Småknattar hoppade omkring som små loppor blandat med föräldrar och funktionärer. Schnurrbart kom på sin racer och svängde in på parkeringen precis innan Elitaren. Argonmannen stod där och väntade på sin racer. Efter en stund så kom även Bosse Bus flängande. Han hade stått och väntat vid Fotbollsgolfen och missat att samlingen var flyttad till Järavallen.

Lefty kom rullande på sin MTB. Peak var där liksom Löpar’n. Lille Skutt och White Lady mötte man när man rullade in. De var på väg för att lämna av något litet flickebarn. Bormsen kom och kravlade sig över staketet vid parkeringen. Glad och nöjd i sin blåa hjälm. Men han hade inte gjort något bromsspår idag, svarade han när han fick den frågan. Barnträningen var slut och många var på väg därifrån nu. Bilar med flera cyklar där bak och glada barn inuti. Jättekul!

När klockan blivit några minuter över tio så rullade landsvägsgänget iväg. Bosse Bus, Schnurrbart, Argonmannen och Elitaren. Den lätta vinden var sydlig. Så man tog sig ut till Barsebäcksvägen och vände där söderut mot just Barsebäck. Bosse Bus Började med att dra en god bit. När han släppte var det Elitarens tur. Även om det inte är så mycket vind så är den ytterst kännbar. När Elitaren släpte och det var Argonmannens tur så ökade han farten med resultat att Elitaren tappade rullen och det skapades en lucka som växte sig allt större. Att köra tillsammans i klunga är en teknik. Grunden är att hålla ett jämnt tempo. Den som går av från tätpositionen släpper tempot lite och går ner i klungan medan den som nu ligger först håller samma tempo som föregångaren. Det är lätt att bli ivrig och öka på någon eller några kilometrar. Men då spricker klungan också. Att rycka och öka tempot gör man under tävling om man vill försöka skaka av sig någon konkurrent.

Efter Barsebäck så vidare upp över Gillhögsbacken – Lödde Sandskog – Löddeköpinge – Borgeby Slott och sedan mot Flädie. Det märkets att det var fint väder. Ovanlig många var ute och cyklade, sprang eller promenerade. Skönt är det numera när man äntligen asfalterat vägen mellan Borgeby Slott och Flädie. Tidigare var den full av potthål och sprickor, men nu är det ny, fin, slät asfalt. Härligt! När kvartetten nådde Habo Ljung var det dags för Elitkakspaus. Kakorna hivades fram och bjöds laget runt. Bosse Bus och Elitaren hade helt olika uppfattningar om vad Grön-fri kan göra för underverk på algbemängda plattor. Elitaren var väldigt postiv och hade erfarenhet av att det fungerade kanon. Bosse Bus blängde med sin svartaste blick och sa att det inte alls fungerade. Ingen kunde slita denna tvist. Men ämnet gav Schnurrbart vattten på pratkvarnen och så kom han in på att berätta hur det gick till när han fick sitt tak tvättat och målat av ett par ynglingar. Med kraftig hetvattenshögtryckstvätt blev taket skinande rent men dessvärre hamnade mycket av mossan och annat elände i grannarnas välskötta trädgårdar. Det är alltid kul att lyssna på Schnurrbart och hans berättelser som är kryddade med humoristiska betraktelser.

Nu var det dags att väna norrut igen. Som vanligt har vinden tilltagit lite uppåt dagen. När vinden tilltar så svänger den också medsols. Alltså var det inte ren medvind nu när man planerat för den. Det var istället någon form av sida-med.  Iväg och igenom Bjärred och Borgeby och så vidare till och igenom Löddeköpinge. En liten bit norr om Löddeköpinge kom en gubbe cyklande och körde förbi. Bosse Bus ben blev alldeles oregerliga så han satte sprutt och jagade efter. Så var det tre i klungan. Några kilometrar senare så svängde Elitaren av och rullade hem medan de andra fortsatte mot Saxtorp – Häljarp.

Nästa cykling på tisdag kl 18.00. Samling på racer vid Lidl/St1-macken i Landskrona. OBS att vi då endast kör racer/landsväg.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Ökas tempot vid växlingarna så är det lätt hänt att klungans spricker…
Elitkakspaus i Habo Ljung!
På väg norrut eftter att man passerat Löddeköpinge. Längst bak så skymtas cyklisten som kom ikapp och förbi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =