Piruettmöte och snikomkörning i blåsten!

Bokis tuggar på bra. ’försöker få lit rulle i kantvinden.

Söndag 14 april. Idag var det verkligen att se till så hakremmen till hjälmen var ordentligt knäppt. En västanvind som nog aldrig var under de där tio metrarna per sekund härjade. Som vanligt är det inte något hinder. Är det träningsdags så är det. Bara ”spotta i pedalerna” och trampa på. Elitaren rullade upp till Saxtorp och mötesplatsen vid Hagensvägen. Bokis skulle komma men inte Kicken. Kicken körde ett tempolopp i Linköping under lördagen. Han startade i sportklassen där han trampade hem en bronspeng. Inte illa med tanke på att Kicken är lika gammal som de två före honom var tillsammans. Gubbakraft kallas det!
När klockan blivit någon minut över tio och Bokis fortfarande inte dykt upp rullade Elitaren iväg för att möta upp honom. Bokis hade ju en klockren motvind från Kävlinge till Saxtorp. Jodå, strax på 104:an dör Bokis upp. Elitaren gjorde en 180-gradare för att ge Bokis rulle i motvinden. Jo, jag tackar ja. det var till att trampa på ordentligt för att komma upp i tjugo knyck. Bokis berättade att han kört på stora klingan hela vägen vilket inte var svårt att förstå. Vinden var nog ganska rakt västlig. Man bestämde sig för att ta en sväng till Habo Ljung igen. Men denna gång skulle man inte ut till kusten utan följa Grand Prix & Landskronavägen till Lödde. Här fick man i alla fall lite lä under väg. Strax dk det upp en känd figur mötande men på MTB. Det var Piruetten som kom trampande där. Lite tjoande och vinkande innan man fortsatte var på sitt håll.
När man senare svängde mot Borgeby Slott blev man omkörda av en cyklist som passerade på bara någon enstaka centimeters avstånd. ganska farligt för det kom som en överraskning och det var lätt att rycka till. Det kändes inte som någon supersnabb cyklist precis. Bokis & Elitaren höll ett ganska måttligt tempo. Bokis har det lite svårt när det blåser mycket. då får han lite svårt att andas. Därför anpassades farten så att det funkade för Bokis. Den omkörande la sig på tio- tjugo meters avstånd framför den andra två. Svängde gjorde han mot Flädie även han. Men nu hade nog orken trutit i benen. Bokis och Elitaren kom allt närmre för att till sist vara ikapp och förbi. Han erbjöds att lägga sig på rulle. Men efter en stund var han borta…
Kantvind, ibland kantvind lite emot bjöds det hela vägen ner till Habo Ljung. Ja de sista par hundra metrarna var det förstås kockren motvind, nästan som att cykla in i en mur! Men fram kom man och fick en välförtjänt Elitkaka innan det var dags att rulla norrut igen. Kantvind/kantvind emot här också. Me som tur är är det lite lä större delen av vägen. Backen i Lödde var extra jobbig idag tyckte de båda. Det gick inte snabbt uppför förutom för pulsen… En kor andhämtningspaus innan Bokis kunde ta den nu goa medvinden och flyga hem till Kävlinge. Välförtjänt då han dunkat motiv innan från Kävlinge till Saxtorp. Elitaren fortsatte med sitt kantvindsstök till Hänkelstorp där en varm dusch väntade.
Nästa träning kl 18:00 i Saxtorp på torsdag. Samling som vanligt vd parkeringen Hagensvägen.

Två sammanbitna motvinskämpar vid Elitkakspausen i Habo Ljung.
Det är inte svårt att se på ansiktsuttrycken att åbacken var extra tuff idag!

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 2 =