Vettlös dåre i blå/vit Ford Mustang!

Här har Bokis fått på sig en lånejacka.

Torsdag 18 april. Soligt efter den regnskur som kom under dagen. En skaplig nordvästanvind men kvicksilvret visade på nästan tolv grader. Det var bara för Elitaren att klämma in sig i trikåerna och rulla iväg till mötesplatsen i Saxtorp. Där var Bokis redan på plats. Kicken hade aviserat att han eventuellt inte kom för att han skulle på någon utflykt eller om det nu var en undanflykt…? Bokis och Elitaren kom överens m att det där med närmre tolv grader var något som inte stämde. Bokis kände att han fått väl lite på sig. Det blev ett snabbt beslut att köra hem om till Elitaren och låna en jacka till. Framme där passade även Elitaren på att gradera upp klädseln genom att byta till den lite varmare vinterjackan för han hade känt att blev lite väl kallt även i medvinden.
Med utökad klädsel rullade de båda iväg igen. Furuhillsvägen till Dösjebro och sedan vidare genom Annelöv till Billeberga. Motvind vad det och det en motiv som riktigt skar genom märg och ben. Det kändes som rena vintern trots att vi nu är inne i andra halvan av april. I Billeberga tog man cykelvägen västerut till Asmundtorp. Där blev det en kort paus för att äta en Elitkaka innan man sedan fortsatte söderut mot Häljarp. Cykelvägen var ganska bra för där var en hel del lä så att man blev lite skonad från den kalla vinden. Från Häljarp och hem fick man till sist medvind även om den då så klart hade avtagit ganska mycket. En kort paus i Saxtorp innan Bokis tog 104:an hem till kävlinge och Elitaren Grand Prixvägen till Hänkelstorp.
Det var skönt att rundan så långt hade avverkats helt utan incidenter. Men nu var det slut med det. För att ungefär i höjd med Skönadal körde den gula bussen precis ut från busshållplatsen och bakom den kom en blå Ford Mustang med två breda vita linjer över bilen. Det vettlösa fanskapet körde då om bussen precis när de mötte Elitaren som nästan var tvungen att köra ut i diket för att undvika en frontalkollision! Det var inte många centimetrar från en olycka. Är det någon som vet vem det var som körde norrut på Grand Prixvägen c:a 19:45 färdandes i en blå Fordmustang med de två karaktäristiska vita linjerna som gick över bilen. Be då denna vettlösa dåre att lägga tillbaka körkortet i Cornflakespaketet och att aldrig sätta sig bakom ratten igen!

Två näst intill frostnupna Eltkaksätare.
Bokis ångar på mot Saxtorp.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 11 =