Solotur i hagelblandat regn!

En regn- och hagelblöt Elitare väntade förgäves på någon träningskompis. Kolla in regndropparna som hänger på nästippen…

Torsdag 25 april. Det var soligt och fint hela dagen. Fram till strax innan det var dags att rulla iväg mot samlingen i Saxtorp. Då regnade det skapligt. Konstigt nog såg syntes inte det på DMI’s radarbild. Men om kartan och verkligheten inte överensstämmer så får vi väl köra på verkligheten. Bokis hade meddelat att han har ischias och därför avstod cyklingen idag. Kicken… Ja i sedvanlig ordning hade han ju hittat något att skylla på för att slippa träningen. Men då var det ju inte mycket mer för Elitaren att göra än att smörja kedjan och rulla iväg mot Saxtorpbi det hagelblandade regnet. Lite uppfriskande var det. Medvind och så bakhjulet som drar upp kallt regnvatten från vägen och stänker upp på ryggen. Sedan rinner vattnet sakta ner och kyler av ”springan” för att slutligen blöta ner hela sadeln.
Elitaren var i tid vid samlingen. Men som han redan hade räknat ut med den nu vattenkylda kroppsdelen kom det inte någon som ville göra honom sällskap. Sydostlig vind var utlovad så han satte kosan österut på 104:an mot Dösjebro för att fortsätta mot Dagstorp-Södervidinge. När han passerat Dösjebro så blev asfalten tvärt helt torr! Alltså hade regnet hålla sig på den västra sidan. Det var bara att trampa på och ganska snart hade kläderna torkat upp och fortsatt blev det en ganska skön runda. Efter Södervidinge avverkades Stora Harrie sedan Krutmöllan för att därefter svänga västerut mot Kävlinge genom Västra Hoby. På väg västerut fick han en skön medvind. Även om det vara var en hyggligt laber bris så gör den cyklingen lättare. Kävlinge avverkades och vidare mot Hög. Ledsamt nog fick ha se de vandaliserade, knäckta träden. Det var andra gången. Nu var det nya träd som planterats för att ersätta de som vandaliserats förra gången. Kan undras vad det är för någon retarderad idiot som gör sådant…?
Ungefär vid de knäckta träden så var vågbanan åter blöt. Men det var turligt nog inte något regn eller hagel heller för den delen. Allt rullade på bra och efter att både Hög och Västra Karaby avverkats så var Elitaren snart hemma och kunde njuta av en varm dusch.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Alla cykelsugna välkomna att delta!

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − sex =