Racerpremiär i motvind!

Bokis & _Trtolle stod och väntade vid samlingen i Saxtorp när Elitaren anlände dit.

Torsdag 11 april. Så var det äntligen dags för den stora dagen då racercyklarna skulle plockas ut för första gången denna säsong. Lyckligtvis stämde väderprognosen så regnvädret hade dragit över och vägarna hunnit torka upp någorlunda. Vårens första tur på racer brukar alltid kännas lite ovant. Racern har en annan sittställning än MTB’n och är smäckrare. Det känns faktist lite vingligt i jämförelse med MTB. Lite som skillnaden mellan en arabhäst och en nordsvensk… För Elitataren var det nästan på dagen sju månader sedan senast han satt på sin racer. Inte sedan olyckan 13 september hade han rullat runt på den. Det var dags att kolla reparationerna som Cykelhandlaren i Lödde gjort. Reparerat skadorna och servat hela cykeln. Allt fungerade perfekt och bromsarna nöp bättre än någonsin. Tack Cykelhandlaren för ett fint jobb!
I Saxtorp stod Bokis & Trolle när Elitaren svängde in i sista minuten. Kicken hade ju berättat att han skulle ta en runda med sin tempojagare på eftermiddag och skulle inte komma till träningen. Men det var ju kul att Trolla var tillbaka efter vinteruppehåll. Ja, han hade inte hålla uppe med att cykla men allt hade han lagt på Swift & Gravel. Men nu var han tillbaka i civilisationen igen!
Eftersom det blåste ganska skapligt från sydväst bestämde man sig för ”den vanliga rundan”. Alltså rundan ner om Habo Ljung. Ut till Barsebäcksvägen via Stora Byvägen för att sedan pumpa motvind hela vägen ner till Barsebäckshamn. Det kändes som om vinden tog i ju närmre Barsebäckshamn man kom. Det var en lättnad när man kunde vänta vänster in på cykelbanan över Gillhögsbacken. Då fick man en härlig medvind. Förutom att det blev mer lättrampad så slapp man även dånet av vinden som annars härjade friskt i öronen. I genom sandskogen och genom Lödde för att ta sig över på cykelvägen söderut mot Borgeby Slott. Sedan vidare därifrån via Flädie till Habo Ljung. Framme där blev det en Elitkakspaus som vanligt. En kort sådan för nu var solen på väg ner. Det gällde ju att vara hemma innan det blev för mörkt.
Hemvägen var betydligt mer lättrampad för här hade man vinden lite med sig så farten steg utan att pulsen steg lika mycket. Det är alltid skönt att få belöningen från motvindsdunket när man får densamma med sig. Bjärred och Borgeby avverkades i ett nafs. I Lödde stannade man till för att vinka av Bokis som nu rullade hem till Kävlinge medan Trolle och Elitaren fortsatte norrut. Eftersom Elitaren skulle hämta sin bil i Saxtorp/Häljarp hade de båda sällskap till Saxtorp.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Såklart kör vi racer då! Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Fina cyklar från både nutid & forntid!
Elitkakspaus i Habo Ljung.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 1 =