Livs levande Kock Rynke!

Bildbeviset: En livs levande Kock Rynke dök upp vid samlingen!

Söndag 7 april. Oj vilket vackert väder. Fjorton grader varmt och ganska stilla. Det var ju alldeles fantastiskt. Bokis hade även fått ordning på sitt framhjul. När han kom hem så visade det sig att den reservslangen han hade satt i såg var en gammal en. Den hade släppt i vulkskarven vilket föranledde att den slangen förpassades till de sälla jaktmarkerna medan den punkterade slangen fick ett längre liv genom en laglapp! Men luft i framhjulet var det inte någon större övning att rulla till Saxtorp där Kicken stod och väntade. Ja, idag var det tillräckligt bra väder för att denna papir-machecyklist skulle våga sig ut. Minsta regndroppe kan ju lösa upp tapetklistret som håller ihop pappersbitarna… Så plötsligt kom en livs levande Kock Rynke. Dock kom han på sin orangeröda Cannyonracer. Ingen cykling i skogen för honom alltså. Men det blev i alla fall en trevlig pratstund innan han fortsatte gnaga asfalt och de andra tre rullade ut i skogen.
Lilla rundan i Saxtorpsskogen innan man rullade över till Järavallen via Välandalen. Precis som man gjort de senaste gångerna valde man vägen rakt fram vid pendlarparkeringen där man trixade sig förbi vägbommen och på så sätt slippa den vattensjuka stigen vid sjön. Framme vid MTB-slingans start så upptäckte man att åter igen hade någon j-la idiot eldat sopor i grillen. Det pyrde fortfarande och stanken av bränd plast var inte uthärdligt. Några spiraler och ett väskhandtag kunde man se i de pyrande resterna. En anmälan till Skånska Landskap har gjorts. Den grillen går inte att använda förrän den sanerats. Att grilla där innan gör att det grillade både smakar och luktar illa.
Så var det dags att rulla ut på slingan. Det hade ju regnat lite de senaste dagarna så visst var det lite blött lite här och var. Men inte överdrivet kletigt. Det var bara Kicken som tyckte det. Men så kan det väl kännas för en 100%-ig asfaltgnagare. För andra som hade någon liten MTB-gen i kroppen var det helt ok. Fullt fäste hela tiden och det gick även att styra utan problem. Nej, vi har varit med om betydligt kletigare där kletigheten inverkade menligt på cyklingen. Men det gjorde det inte idag.
Varvet avverkades utan några mankemang. Man tog det ganska lugnt och inga tråkigheter inträffade. Efter fullbordat varv åkte Elitkakorna fram och bjöds runt. Man fick ställa sig i lovart om grillen för på läsidan stank det fortfarande satan av bränd plast och sopor… Nu började Kicken bli lite orolig för det hade känts flera vattendroppar. Skulle han månne hinna hem innan papir-machén var upplöst. Vi tro i alla fal att han han det för det var väldigt blygsamma duggdroppar.
Nästa träning på torsdag och då siktar vi på att plocka fram racercyklarna och gnaga asfalt. Som väderprognosen ser ut nu så blir det så. Blir det ändring meddelar vi detta på Facebook. Samling som vanligt kl 18:00 vid parkeringen, Hagensvägen. Glöm inte att ha med lyse om det skulle börja skymma innan hemkomst. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Kicken och Bokis innan start på Järavallen.
Se här så tråkigt. Väskhandtag och spiraler var något vi kunde se bland resterna av de brända soporna i grillen…

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + tjugo =