Pavé, sjöutsikt & Bossebod!

Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp. Både MTB:are och racercyklister kom till start.

Söndag 18 juni 2017. Söndagen innan midsommar och vädret är som man vill det skall vara vid denna årstiden. Sol, blå himmel och en laber bris. Piruetten var yrvaken när Elitaren svängde hem om honom. Dotterns födelsedag gjorde sig fortfarande påmind. Kanske skulle han ta sig en runda senare i eftermiddag. Men just nu stod det att brygga kaffe på schemat. När Elitaren närmade sig Davidslidsvägen så kom det ut en MTB:are där i LCK kläder. En liten stund senare var han upphunnen och identifierad som Peter Hillhagen. I Saxtorp så väntade redan ett antal cykelsugna, bl a Hillis & Marcus som rullat ut redan 07.30 denna morgon och hunnit en runda på landsväg där de redan avverkat Ottarpsbacken och några andra små delikatesser. Så rullade Samuel in med sin pappa och då vet man att klockan är tio och dags att rulla iväg.

Bosse Bus, Bokis, Elitaren och en till rullade ut med sina racers. Hillis, Mini, Samuel och några till rullade ut i skogen. Vinden var västnordväst så man bestämde sig för att köra norrut. Mot Häljarp! Bosse Bus tog förningen norrut, in i Häljarp. I andra chikanen så kom det en silvergrå Hyundai och klämde sig förbi. Hastigheten är begränsad till fyrtio och klungan höll ungefär trettio. Det visar en total avsaknad av vett och omdöme om man klämmer sig förbi på ett så trångt ställe. Hade vederbörande väntat en halv sekund så hade passagen kunnat ske utan risk för liv och lem på cyklisterna och utan risk för bucklor och repor på bilen. Bilen ägs av Olle Ingvar Christer Welander. Som bor på Rotundan i Hofterup. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur bilen användes idag och hur nära det var att den blivit skadad. Cyklisternas liv och leverne är kanske mindre viktigt. Men plåtskador är allvarliga och dyra att göra vid!

Som tur var så slapp man fler omdömeslösa bilföraridioter på resterande runda. Från Häljarp till Asmundtorp och så uppför Rönneberga och vidare till Bosse Bus gamla hemtrakter, Vadensjö. Han flyttade där ifrån i vintras efter fyrtio år i denna metropol. Från Vadensjö vidare mot Härslöv på den mycket dåliga vägen. Det var till att bita hop käkarna ordentligt när man rullade där, annars hade plomberna skakats ur tänderna… Förbi Chateau Vargen och vidare mot Tomatens hus som man passerade i god fart. Klockan var ganska precis elva när man passerade där och man öppnade precis. Flera hugade tomatspekulanter var redan på plats i detta tomattempel.

Kvisttofta-Gantofta och så till Råå. Man var sugna på Elitkakor men tänkte att man kunde avnjuta dem med lite havsutsikt. Bosse Bus visade vägen och tog cykelbanan förbi Råå vattentorn. Där blev det pavé och grusstigar genom den lummiga grönskan. Till slut lyckades man att komma ut på asfalt igen. I höjde med Rya golfklubb så gick cykelvägen ända ute på stranden. Här passade det att ta en paus och äta en Elitkaka. I gassande sol och med skvalpande vågor avnjöts godsakerna innan man fortsatte sin färd söderut. I Landskrona så tog man en tur in om och blev förevisad Bosse Bus cykelbod som han byggt.

Efter förevisningen så var det dag sför Bokis och Elitaren att rulla hem. Bokis hade en bula på sitt bakdäck. Dags att byta, bara att hoppas att det håller hela vägen till Dösjan. Vinden var lite sida med så man kunde hålla en skaplig fart. Mjölksyran gjorde sig påmind allt emellanåt i Bokis ben. Däcken höll hela vägen till Saxtorp och förhoppningsvis även de sista kilometrarna därifrån till Dösjebro.

Nästa träning på tisdag. Då är det racer och samlas vid Lidl/St1 macken i Landskrona kl 18.00.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Kvartetten på väg mot Asmundtorp.
Elitkakspaus vid Rya golfbana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =