Åskväder & Elitkakor!

Här anländer Punkan, Bagman och halva familjen Andersson Andersson till Fotbollsgolfens parkering.

Torsdag 22 juni 2017. Det är lite spännande och intressant sådanha här dagar. 22 juni, dagen innan Midsommarafton. Skulle Elitaren bli ensam då alla andra skulle hålla på med midsommarbestyr, lägga in sill plocka blåklint, provsmaka snapsen etc, etc. Det verkade så i början när han kom till Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Men så efter en stund så närmade sig tre stycken cyklister på Hagensvägen. Tre stycken på MTB. Det var Punkan, Bagman och en halvan av Familjen Andersson Andersson. Efter en liten stund så dök det upp ett nytt ansikte på racer, Fredrik, som gärna ville prova på att cykla med Cyklofånarna.

Piruetten och Samuel kom även de, på MTB. Det var lite prat om vädret hur det skulle bli. Mannen med läderveken hade varnat för störtskurar och åska som skulle komma från Sydväst. Vinden var sydlig så racertrion beslutade sig för att köra söderut mot vinden och samtidigt ha koll på om det drog in något oväder. Från Hagensvägen över till Stora Byvägen för att ta sig ut till Barsebäcksvägen och följa kusten ner till Barsebäckshamn. Luften var fylld med protein. Det gick inte att andas för häftigt för då hade man mått munnen och lungorna fyllda av insekter, knott, åskdjur och annat spännande… Det var inte så stark vind. En laber bris var den rätta bemärkningen på den. Från hamnen gick det vidare på cykelbanan över Gillhögsbacken och in genom sandskogen för att sedan snirkla sig igenom Löddeköpinge för att via Backavägen ta sig till cykelbanan mot Borgeby.

Vid Borgeby Slott var arbetet i full gång med att iordningställa för Borgeby Fältdagar, norra Europas största utomhus lantbruksmässa. Massor av lantbruksmaskiner stod innanför ett hägn och ute på ängarna så var tält uppsatta. Snart myllrar det av aktivitet där. På den nya fina asfalten sol lagts i år rullade man vidare mot Flädie och Sedan Habo Ljung där det blev stopp för att inmundiga Elitkaka. Nu var det helt stilla. Flaggor & vimplar hängde rakt ner. Inte ett löv rörde sig. Den tidigare lite tjocka, kvalmiga luften hade frisknat till. Något åskväder syntes inte till. Skulle man månne slippa detta oväder?

När kosan vändes norrut så kunde man skönja något mörkt norrut. Det var nog ingen fara på taket. Inte för Bokis och Elitaren i alla fall.  Cykelbanor till Bjärred och vidare till Borgeby. Nu började trafiken avta. Tidigare hade det varit ovanligt intensiv trafik, även på småvägarna. Det var antagligen midsommarbestyren so var anledning. Folk var stirriga och uppjagade för att bunkra upp jordgubbar och kondomer så man skulle klara denna helg? Som cyklist är det alltid skönare när biltrafiken är minimal. Via Löddeköpinge och vidare norrut trampade man i god fart. Nu började avrundningen för Bokis och Elitaren. Fredrik hade en dryg mil kvar hem till Landskrona.

Nästa träning på söndag k 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, i Saxtorp. Racer eller MTB, allt efter vilka preferenser du har. Välkommen!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Fredrik och Bokis på väg mot Habo Ljung.
Elitkakspaus i Habo Ljung. Bokis närmst i bild och Fredrik lite längre bak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =