Körkort från Cornflakespaketet?

Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. En nymornad, jetlaggad White Lady på MTB.

Söndag 25 juni 2017. Så var Midsommar överstökat men tyvärr så dröjde vädret kvar. Mulet och blåsigt och en och annan regnskur. En snabb runda hem om Piruetten som yrvaket mekade med sin MTB i förrådet, fortfarande klädd i pyjamas. Han uppmanade Elitaren att köra i förväg då han hade försovit sig och var sen. Elitaren trampade vidare längs Grand Prixvägen och rulade in på Fotbollsgolfens parkering. En bil stod parkerad och där man höll på att lasta av två MTB. Någon miinut senare så närmade sig en annan orange/svart figur. Det var en jetlaggad White Lady. Hon hade landat hemma kl 2 i natt efter en vecka på Mallis. Lite grusig i ögonen var hon. Då dundrade det in en SAAB på parkeringen. Ingen cykelklädd bakom ratten. En skum typ med mörka solglasögon. Mysko, vad skulle detta innebära?

Förklaringen kom när han klev ur bilen. Det var den tidigare Shanghajade Schnurrbart. Nu hemkommen igen med förkyld och hade gäster hemma. Han hade varit och köpt frallor och kände då att han gärna ville titta till sina cykelkollegor. Det var länge sedan han sett si trikåer grenslande en cykel. Men vem vet, det kanske händer igen inom en snar framtid…?

Det rullade in några till på racer, bl a Bokis och Bosse Bus. Några fler på MTB. Piruetten kom insladdande ganska prick 10.00. MTB:arna rullade ut mot rosa slingan medan kvartetten på racer tog sig mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. I lugn takt så pupade man sig söderut mot Barsebäckshamn i motvinden. Vinden var sydvästlig så sida-mot var det. I Barsebäckshamn när man kom in på cykelbanan så fick man stanna till så att Bokis kunde ta av sig sin jacka. Sedan var det ”på brännet” igen. Uppför Gillhögsbacken med den friska vinden i ryggen. Tänk vad mycket lättare det går när vinden är med! Där mötte man Anders Friberg, nästan som vanligt. Flera gånger har man mött honom där vid denna tid på söndagen. Han hade varit och handlat på Maxi och var på väg hem till Barsebäckshamn.

Efter Gillhög så rullade man igenom Sandskogen och Löddeköpinge via Backavägen för att ta sig till cykelvägen mot Borgeby. Nu börjar utställningsområdet bli ganska klart. Borgeby Fältdagar, som mässan heter, öppnar i veckan. Norra Europas största utomhus jordbruksmässa, så det är inte några småsaker inte. På vägen vidare mot Flädie så mötte man flera blänkande traktorekipage av den större storleken. I övrigt var det lugnt med övrig trafik. I Habo Ljung så stannade man till för Elitkakspaus. En cyklist som kom mötande på sin färd söderut blev snopen och överraskad när han blev erbjuden en Elitkaka, men tog emot den och lät sig väl smaka. Hur långt kör man på en sådan? Frågade han. Cirka tre mil blev det ärliga svaret.

Nu började mörka moln torna upp sig. Upp på hojarna och trampa norrut i medvinden. Som vanligt så kantrar vinden på returresan så det blev mest sida och mot-sida. Norrut så tornade de mörka molnen upp sig allt större och tätare. Bosse Bus och en till som skulle till Landskrona tryckte på lite i pedalerna och stack iväg i förhoppning om att hinna hem innan regnet. Bokis och Elitaren tog det lugnare. I Borgeby kände man en och annan droppe och när man kom till Lödde så var regnet fullt utvecklat men vattenpölar på gatorna. Yiiippiiieee, eller vad man nu skall säga om regnet några minuter innan man är hemma. I rondellen efter åbacken så blev Bokis omkörd av en silverfärgad BMW i rondellen!!! Sekunderna senare passerade samma bil Elitaren med endast ett par centimeter till godo!!! Detta trots att förare hade hela vägen fri. Den siverfärgade BMW 535 Touring ägs av Sven Börje Alfredsson i Bjärred. Är det någon som vet vem detta är så berätta gärna för honom om hur bilen användes idag. Utsatte två cyklister för livsfara i ett förlopp på två sekunder. Se till att förare lägger tillbaka körkortet i Cornflakespaketet och sedan lägger det hela i soporna.

Resterande delen av cyklingen gick utan vidare missöden. Regnet upphörde när man passerade Håkantorp. Sedan skiljdes Bokis och Elitaren åt. Bokis rullade mot Dösjebro och Elitaren till Hofterup.

Nästa träning på tisdag kl 18.00 från parkeringen vid Lidl/St1-macken i Landskrona. Då är det racer som gäller.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Nu var Bokis varmkörd och kunde ta av sig sin jacka!
Här passeras Björkenäs Golfklubb i regnet. Som tur var så hade varesig Bokis eller Elitaren så många minuter kvar innan de var hemma och kunde ta en vam dusch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =