Hästsläp & bildåre!

Samling, om inte vid pumpen så, vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Torsdag 29 juni 2017. Juni månads sista torsdag och det var nästan höstväder ute. Blåsigt mulet och inte speciellt varmt. Det var till att plocka fram långärmade flossade cykeltröjan innan färden till Saxtorp anträddes. Ut på Grand Prixvägen från Hofterup och så norrut. Det var någon tävling eller annan aktivitet i ridhuset. Detta renderade i att med en minuts mellanrum kom hästekipage körande och körde om Elitaren. Där hände det något som är vanligt med hästsläp och andra släp. När föraren kör om så håller denne ett gott avstånd till cyklisten de kör. Men sedan svänger de in framför cyklisten så snart bilen har passerat med resultat att släpen kommer på tok för nära. Precis så blev det här i båda dessa omkörningarna med hästsläp. Både hästfolk och cyklister är illa ute allt emellanåt på grund av vårdslösa bilister. Här i dessa fallen är det knappast vårdslöshet utan obetänksamhet. Hästfolk och alla andra som kör med släp. Håll koll i backspegeln att hela ekipaget har passerat cyklisten/-erna innan ni svänger in!

Värst av allt var dock den svarta Audi A6:an som passerade Elitaren på backen vid Davidslidsvägen. Frenetiskt tutande körde bilen om med bara några ynka centimeter tillgodo. Tilläggas skall att vägen var helt fri så dåren bakom ratten hade gott om utrymme att passera utan att riskera liv och lem på cyklisten. Regnr NDM055 hade den likbilssvarta(!) Audin som ägs av Ulf Johan Fjellner som bor på Diamantvägen i Häljarp. Är det någon som känner honom så berätta gärna att det kunde blivit ful åverkan på den banka fina bilen vi denna vårdslösa omkörning. Detta så att han inte åter låta den omdömeslösa person som körde åter disponera bilen.

På plats vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp var redan White Lady och Mini och några till skulle ramla in. Anders H och Bokis kom på racer så att Elitaren inte behövde känna sig helt ensam. Hillis och några till anslöt på MTB. Det var lite seg stämning. Man pratade om att man skulle rulla iväg, men det hände ju liksom inte… Detta var högsta vinsten för Johnny va Geöur du som kom ångandes på sin MTB. Han hade haft motvind från Landskrona, sa han. Poängteras skall att vinden var nordostlig… Så sidvind möjligen… Men någon ursäkt måste man ju ha om man inte kan berätta att man inte kommer iväg i tid;-)

MTB:arnna rullade ut i skogen med Mini i spets och de andra som ett pärlband bakefter. Racertrion letade sig ut för att rulla iväg österut. Först upp mot Bjuv en kilometer eller så innan man vände mot Annelöv och mot/sidovinden. I lagom snacketempo rullade man vidare till denna metropol för att svänga mot Dösjebro och sedan Södervidinge. Bageriet passerades och där kände man både värmen från ugnarna såväl som doften från Holméns bak. Även om denna doften är förförisk så stannade man inte utan ihärdigt trampade på vidare till Stora Harrie och därefter Krutmöllan som också utgjorde vändpunkten för dagens runda.

I lä av gården så stannade man för att inmundiga Elitkakor. Strax efter så stannade det till en bra klunga i korset hundra meter bort. ”Vad gör ni där borta?” hördes en ropande röst från klungan. ”Vi äter Elitkakor” blev svaret. Det finns ju de stackarna som inte förstår att det bästa med cyklingen är att få mumsa Elitkakor. Men det var tur att de var ovetande, för Elitkakorna hade inte räckt till alla i den klungan.

Nu var det hemåt som gällde i medvinden. Detta via Västra Hoby-Kävlinge-Hög där man svängde mot V. Karaby. Hela vägen till Hög så var det i stort sett medvind, även om den börjat avta. Därefter var det sidvind tills man kom fram till V. Karaby och medvinden mot Hofterup. Bokis hoppade av vid Lyckorna för att rulla sista kilometern hem i sidvind medan Anders H och Elitaren trampade på ut till Grand Prixvägen. Nu var Elitaren i stort sett hemma medan Anders H hade halvmilen kvar i runda slängar till Ålstorp Nr 5. Denna ”Kävlingetram” som smiter in och annekterar en liten bit av Landskrona kommun.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbolsgolfens parkering, Hagensvägen, Saxtorp. MTB eller racer. Kör det du gillar bäst. Välkommen.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Här ser vi när klungan som missade Elitkakorna rullar vidare mot Stångby.
Bokis och Anders H trampar på i den härliga medvinden till Hög!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =