Knorr i leden!

Här anländer White Lady, Mini och Löpar’n.

Söndag 2 juli 2017. Så stod det i almanacka i alla fall. Men när man stack ut näsan så kändes det mer som en höstdag i slutet av september eller början av oktober… Det var bara till att sätta på sig de långärmade tröjorna och hoppas tt det räckte. På väg till Saxtorp så funderade Elitaren på om det var ett väl entusiastiskt val att ta på sig korta cykelhandskar. Hade det ändå inte varit bättre med de med hela fingrar. Fingrarna blev nämligen både kalla och stela i den ytterst svala juliluften. Brrr…

Samtidigt med Elitaren så anlände White Lady, Mini och Löpar’n till samlingsplatsen vid Fotbollsgolfens parkering. Dessa tre kom givetvis på MTB. Men strax därefter så rullade Bosse Bus och Schnurrbart in på racers. Några till anslöt. Bl a Samuel och Bokis på MTB respektive racer. White Lady hade upptäckt att hennes träningsdator/GPS kunde ge förslag på rundor. Så nu var det ett väldigt dividerande på vilket håll man skulle köra åt. Det gick att beställa åt vilket väderstreck man ville höra. Till sist blev valet söderut detta medan racerkvartetten vände sig norrut för att köra ut mot vinden och förhoppningsvis få medvind hem. Det spratt i benen på Bosse Bus, nyligen uttagen till landslaget, han ville komma iväg och rullade ut mot Saxtorpsrondellen.

Norrut mot Bjuv för att vända av mot Annelöv. På vägen där så mötte man en klunga från CK Trampen från S. Sandby. Från Annelöv så valde man att köra förbi ”Sheriffen”, dvs cowboystället som ligger där på väg mot Billeberga. Siktet var inställt på Halmstad. Ja inte det Halmstad som ligger vid Nissans utlopp, utan Halmstad som ligger strax norr om Sireköpinge. Här svängde man väster mot Halmstad By. Med siktet inställt på Vallåkra. Nu fick man den nordvästliga vinden mitt i snoken. Det var skönt att smita in på rulle bakom Bosse Bus och låta hans ”landslagsben” ta värsta jobbet i motvinden. Via Bälteberga mot Vallåkra. Här såg man en stor flock med svartfågel som höll till på vägen. Men när man nalkade så lyfte hela svärmen och flög iväg. Hade solen varit framme så hade den förmörkats av svärmen. Framme var den inte så det blev bara molnen som förmörkades av flocken.

I Bälteberga så tog man höger mot Vallåkra men stannade till vid slottet som ligger där i allén. Dags för Elitkakor. Det hade knorrats om att det var dags och att man cyklat över tre mil och nu vr det hög tid med kakorna innan kroppen var helt renons på energi… Kakorna langades fram och knorrandet upphörde. Det är fantastiskt vilken effekt Elitkakorna kan ha. Med nytankad energi så fortsatte man till och igenom den berömda saltglacerade stengodsorten för att nu rikta näsan mot Landskrona. Nu var Bosse Bus orolig i kroppen. Hans permission gick ut 12.00, prick! Rakaste vägen hem till hans nyinköpta chateau. Nytt, lite dyrt kanske för han berättade att han fick anlägga rabatt där;-).

Genom Aspan och vidare ner mot Landskrona. Här kunde man lämna av Bosse Bus så han precis han in genom kaserngrindarna innan de låstes. Han slapp alltså finkan för att inte vara tillbaka till permissionen gick ut! Den resterande trion rullade genom Landskrona och mot Häljarp. Där hoppade Schnurrbart av. Bokis och Elitaren sällskapade till Saxtorp där Bokis vände mot Dösjebro medan Elitaren fortsatte mot Hofterup. På väg dit så tornade det upp sig ett par cyklister i orange och svart. Det var White Lady och Mini som rullade hemåt från sin runda.

Nästa träning på tisdag. Då är det racer med start från Lidl/St1-macken i Landskrona kl 18.00.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Här kommer Trampen trampande(!) genom Annelöv.
Schnurrbart, Bosse Bus och Bokis tjongar på mot Halmstad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + sjutton =