Tappad cykel och odugliga pengar!

Teknikfreaken kör MTB. Här pratas det mest teknik, grupper, dämpare och annat ingenjörsarbete.

Torsdag 6 juli 2017. Tänka sig att det kan ramla in en sommardag i juli! Runt 20 grader och en sydlig eller sys sydvästlig vind. Att slippa cykla i långärmat. Härligt! Iväg mot Saxtorp och strax innan där så mötte Kicken upp. Han hade varit borta en tid från träningen. Veteran SM i Örnsköldsvik var en av orsakerna till detta. Ett nomadiserat liv hade han levt den sista tiden släpande på sin husvagn. SM-Kicken vars ben var som ett par gymnastiska öron, lur-viga…

I Saxtorp så stod det en flock med cykelsugna på MTB. Bland annat Mini och White Lady, ni vet hon som snöat in på sin nya GPS som skall visa henne vägen och lägga upp rundorna. De som har varit med vet att det finns en del övrigt att önska. Men White Lady litar stenhårt på den villomaskinen, vilket har lett till att hon med svårighet hittar till Fotbollsgolfens parkering…

Allt efter hand så rullade det in fler, Bagman, Punkan, Johnny va Geöur du, och några till på MTB, Bokis och ett par till på racer. En av racercyklisterna var lite slokörad. Han hade tappat sin cykel på motorvägen i 110 km/h. Han förbannade sig själv att han inte köpt ett Thuleställ utan snålat in och köpt en lågprisvariant istället… Diverse skrapmärken på cykeln som i övrigt verkade fungera. MTB:arna rullade ut bland brännässlor och fästingar medan racergänget rullade ut mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen.

Det är en fin väg med sköna omgivningar från Saxtorp till Barsebäckshamn. Dock kunde det varit några svängar och krökar men den är lika rak som Route 66 genom Nevadaöknen… Men det är en småsak i sammanhanget. I lagom tempo trampade man söderut i motvinden som faktiskt var lite styvare än vad man först trodde. Ner till Barsebäckshamn och vidare till Löddeköpinge genom Sandskogen. Sommarvärmen var inte lika het som man trott vid första anblicken. I skuggpartierna hade det varit skönt med lösärmar eller en vindjacka. Men cyklister är ett härdat släkte så här gnälls det inte utan trampas på frenetiskt. När man svängde in mot Sandskogen så hoppade han med den tappade cykeln av. Det var nog något som hade hänt med cykeln när den ramlade av i 110 knyck…

Som vanligt, kan man nästan säga så var siktet inställt söderut. Lomma och Glassfabriken. Med ivriga fjät i pedalerna så jagade man söderut. Strax innan Habo Ljung så drog Kicken upp i spets och drog frenetiskt. Han höjde armarna i en segergest när han var framme vid bommarna till cykelbanan i Habo Ljung. Äntligen Elitkaka ropade han glatt. Han hade väl havt banan i örat när man talat om att cykla till glassfabriken i Lomma. Leendet blev inverterat och mungiporna pekade neråt och så kröp han fromt in på rulle igen.

Några minuter senare så var man framme i Lomma och snirklade sig fram till Glassfabriken. Här hivades Elitkakorna fram och bjöds laget runt. Med prasslande sedlar så attackerades Glassfabriken och man kammade noll! Dom tog inte kontanter, bara kort. Då var det lite tur att det inte var varmare. En kopp varmt kaffe hade snudd på varit bättre. Men å andra sidan gick det bara att köpa kaffet med kort också… Som tur var så smakade Elitkakorna bra och gav ett energitillskott.

Nu var det bara att vända hemåt och njuta av medvinden. Raka vägen hem genom Habo Ljung-Bjärred-Borgeby. I Borgeby så mötte man en lustig löpare. Ja han såg inte konstig ut, men han luktade. Antingen hade han badat i någon billig, spritig herrparfym/after shave eller så hade han druckit grogg eller något. Han luktade som systembolaget efter en smash-and-grab kupp! Turligt nog var det en kortvarig upplevelse så alkoholen han aldrig ta tag och lösa upp gummit i däcken etc.

I Löddeköpinge passerade man Julius Hanssons gamla bostad som brunnit i natt. Bara en ruin kvar av detta gamla stolta hus som varit ett av Löddeköpinges mest förnäma och välmående bostäder en gång i tiden. Tråkigt. Cykelbanan till Hofterup där Bokis vände av mot Dösjan och Elitaren strax mot sitt hem i Hofterup/Hänkelstorp. Kicken och den andre fortsatte mot Landskrona.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vi Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, Saxtorp. Racer eller MTB, du väljer allt efter behag. Välkommen!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Racergänget på väg mot Sandskogen.
Snuvade på glassen fick man nöja sig med Elitkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem − fyra =