Elliot, vurpa & Ferrari!

Elliot dök upp och förstärkte MTB-gänget!

Söndag 9 juli 2017. Knappa sexton grader och en frisk nordvästan. Är detta juli månad? Det var bara till att ta på sig så många lager tröjor som det bara gick och så rulla iväg till Saxtorp. Piruetten hade meddelat via SMS att han skulle köra MTB i Skrylle. I Saxtorp väntade Bosse Bus på racer, Kicken och ett par till på MTB. Så dök det upp en knatte på MTB och frågade om detta var cykelklubben? Undarade han kavat. Javisst, han hade kommit helt rätt. Elliot som han hette ville vara med och träna. Kicken & co tog hand om honom och avverkade en runda på rosa slingan i Saxtorpsskogen. Elliot hade först sig väldigt väl och även trampat på så att det var lagom fart för gubbarna.

På racers blev det en klunga med Bosse Bus, Bokis, Schnurrbart, Johnny va Geör du och Elitaren. Schnurrbart hade föst legat i soffan och tittat ut på den molniga, gråa himlen och de viftande träden. Nä, hade han tänkt, idag ger jag blanka f-n i cyklingen. Men då hade frugan spänt ögonen i honom och med myndig ton sagt att han behövde träna. Som bekant är en lycklig man en lydig man. Så här stod han i startfållan för dagens träning. Norrut mot Billberga via Annelöv gick rutten. Men man hann inte så långt innan olyckan var framme. På 110:an på väg mot vägen till Annelöv så tappade Bosse Bus sin GPS som han äntligen hittat laddaren till. Den flög förbi Elitarens framhjul vilket gjorde att han instinktivt bromsade. Direkt kändes det att någon var på hans bakhjul. Till höger ut i diket kom Bokis farande medan det hördes en duns och ett skrapande i asfalten. Det var Johnny va Geöur do som fåt en hård och omild kontakt med asfalten.

Allt var ok, meddelade han, lite asfaltexem men annars verkade det ok. Upp på cyklarna igen och mot Annelöv och vidare förbi cowboystället för att snirkla sig till metropolen Billeberga.  Därifrån tog man sikte mot Sireköpinge via Hedenborg. Men Johnny va Geöur du tackade för sig. Han hade lite ont i höften och skulle rulla hem och kolla Touren på TV istället. Vi hoppas att allt är ok och det bara var som han var lite mörbultad. Dessa småvägar är bra att cykla på. Minimalt med trafik. Ett undantag skedde förstås. På väg mot Hedenborg blev man omkörda av en Ferraricabriolet som tvunget skulle köra näraa och även tvära in framför Bosse Bus som låg längst fram. Konstigt att man inte är mer rädd om sina Italienska plastleksaker. Ferrarin var i en obestämd gråbrun färg. Ett mellanting av lera och bajs i färgen. Men så körde föraren också som en skithög…

Som tur var gick resterande tur utan fler incidenter. Efter Sireköpinge svängde man av mot Norraby och vid Spargodt gods så stannade man för Elitkakspaus. Här var det både sol och lä. Annars när man cyklade i alléns skugga blev det ganska kyligt. Lite svårt att hålla värmen även om man trampade på. Sedan var det vidare västerut via Ottarpsbacken tog man sig till Härslöv och sedan vidare mot Landskrona. Här vinkade Bosse Bus hej då och vek hemåt medan de andra tre rullade mot Häljarp Där Schnurrbart vek av för att rulla hem som en lycklig man efter träningen. Bokis & Elitaren rullade vidare i den sköna medvinden för att splitta sig i Saxtorp.

Nästa träning på tisdag. Samling grenslande en racer vid Lidl/St1-macken i Landskrona kl 18.00. Välkommen!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkakspaus vid Spargodts gods.
Bokis & Bosse Bus i full karriär utför efter att ha besegrat Ottarpsbacken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 − två =