Landslagsbenen kördes varma!

Idag var det en helt jämn fördelning mellan Racer och MTB grupperna. Fem i varje!

Torsdag 13 juli 2017. Det var ett fasligt blåsande men temperaturen hade i alla fall lyckats sega sig upp till 20-graderssträcket. Nordvästlig vind så den förde ju inte med sig någon medelhavsvärme precis. Friskt vågat att starta i korta trikåerna men proppa i armvärmare och vindjacka i ryggfickan. Så var det till att trampa iväg till samlingen i Saxtorp. På plats var Peter som också kommit på racer. Det är alltid lite spännande såhär i semestertider om hur många som kommer till träningen. Men den ena efter den andra drattade in. När klockan passerat 18.00 så var det tio stycken på plats. Jämt fördelat mellan MTB och racer. Johnny va Geöur du dök upp på MTB. Han var ok efter söndagens vurpa. Lite öm i ”rövbenet” som han uttryckte det men annars ok. Han fick sällskap i skogen av Hillis, White Lady, Piruetten och en till. MTB:arna ville hålla sig i den tätaste delen av skogen för de ville inte bli utsatta för vinden. Tvärt emot var det för racergänget som först anförda av Kicken och Elitaren rullade norrut i motvinden. Förutom dessa två så var även Punkan, Bosse Bus och Peter med.

110:an norrut för att vika av mot Kvärlöv-Annelöv. Här blev det lite medvind som varade till Annelöv. Sedan var det dags att dunka motvind igen. Via Cowboystället vidare till Billeberga som var Peters födelseort. Han berättade nostalgiskt om affären, Posten, Folktandvården och annat som de inte syns så mycket av idag. Billeberga blev ganska snabbt passerat för att fortsätta mot Hedenborg. Hålla i hatten och hoppas att man slipper diarréfärgade Ferraricabrioleter som prejar vilket man fick uppleva i söndags. Bosse Bus var orolig i sina landslagsben. Han tryckte på så att det var till att komma in på rulle för att kunna hänga med. Vilket precis gick ända tills det började gå uppför. Då blev det en lucka till honom som Kicken och Punkan lyckades täppa medan Peter och Elitaren ramlade av. Men det är lugna puckar. Elitaren var full av förtröstan. Han hade nämligen om inte ett ess i rockärmen så väl påsen med Elitkakor i bakfickan. Risken att bli ifrånkörd var minimal så länge man inte haft Elitkakspausen i alla fall.

Kortbanekommtéens ordförande, Kicken, undrade om man skulle svänga mot Norraby men icke, sa Bosse Bus. Vi tar Kågeröd och flygande bonden. Ett visst knorrande från Kicken men så hängde han på. Han ville ju inte missa Elitkakorna… I Kågeröd så var det att sikta på Simmelsberga där flygande bonden håller hus. (För er som inte känner till den legendariske flygande bonden kan hämta kul och spännande information på: http://www.simmelsberga.se/Flygande_Bonden.html). När hangaren och flygfältet var passerat så stannade man till i utkanten av gården så att Punkan kunde pinka utan att skämmas. Han hittade ett diskret buskage där avtappningen kunde ske ostört. Kakorna hivades fram och bjöds runt. En Dutratraktor med dubbla motorer och påkopplad urinomrörare beundrades och inspekterades medan kakorna inmundigades.

Så var det dags att rulla hemåt via Kingelstad. Här blev det ett litet stopp så Kicken och Elitaren kunde dra på sina armvärmare. De där 20 graderna hade svalnat betydligt, så det var skönt med lite extra värme på armarna. Sedan var det till att rulla igen. Nerför Bältebergabacken för att sedan angripa Ottarpsdito. Detta i ett ovanligt lugnt tempo. Alla kom upp tillsammans utan att någon började närma sig döden. I Härslöv så svängde man höger och sedan vänster för att få en skön utförsåkning till Säby. Elitaren såg fram emot att få en fin medvind från Landskrona och till Hofterup. I korsningen där mans svänger in till Landskrona så blev man otäckt omkörda precis i svängen av en vit Audi med registreringsnummer OYU963. En leasad firmabil från Canon Svenska AB i Lund. Är det någon som har kontakter dit så framför gärna hur deras bilar hanteras om torsdagskvällarna och utsätter oskyddade cyklister för fara där både liv och lem sätts på spel.

I Landskrona så vek alla utom Elitaren av. I den sköna medvinden, som nu avtagit betydligt, trampade han den sista biten hem till den varma duschen i Hofterup.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, i Saxtorp. MTB eller racer? Du väljer det du föredrar. Välkommen!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkaspaus vid Simmelsberga Gård/Flygande Bonden. Bosse Bus tar en välbehövlig vila för sina landslagsben som gått varma i motvinden.
Hemfärd genom Ekeby med Kicken i spets!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =