Bosse Bus räddad av gong-gongen!

Skogsmullarna samlade för sin träning i skogen!

Söndag 16 juli 2017. Gårdagens härliga sommarväder var ett minne blott. Grått, lite blåsigt och regn som hängde i luften och även duggade lite. Säkrast var väl att gardera sig för regn. Så på med regnjacka och skoöverdrag. Det är ju ingen höjdare att ha chippande vatten i cykelskorna. Skall det vara fukta där skall den komma inifrån;-). Väl rustad för detta klimat rullade Elitaren iväg för att svänga hem om Piruetten. Men Elitaren var nog lite sen för Piruetten kom till mötes efter bara ett par hundra meter. Han kör MTB. Tillsammans så rullade de båda till Saxtorp och mötesplatsen där vid Fotbollsgolfens parkering. Det är mindre trafik på Grand Prixvägen nu under semestern. Skönt. För denna väg ligger suveränt högst bland de ställen det sker incidenter på. Det finns en tendens i detta sedan gruppen Lagstadga 1,5 m har gjort sitt intåg på Facebook. De vettiga bilisterna har blivit vettigare. Allt oftare ser man bilister som går helt över i mötande fil när de kör om och lämnar ett rejält avstånd till cyklisterna. De omdömeslösa ligger dock kvar på sin gamla nivå eller till och med något sämre.

När Piruetten och Elitaren anlände till Saxtorp så kom precis Kicken rullande på racer. Strax efter kom Markus och White Lady på MTB. De hade rullat ut redan kl 08.30 för att klara av träningen innan regnet… Vattuskräck? Bosse Bus kom farande med sin regnjacka upplåst som om han vore en Michelingubbe. Allt efter hand rullade det in träningssugna, Pia, Ögat, Bokis, Hungaren! Den sistnämnde har inte synts till på evigheter. Så jättekul att han dök upp. När man rullade iväg så var det sju som rullade MTB och fem på racer. Bosse Bus anförde landsvägsgruppen och drog iväg mot Barsebäcksvägen för att börja med motvinden och därmed cykla söderut. Men Honom och Kicken i spets borrade man sig längs Barsebäcksvägen mot Barsebäckshamn. Hungaren, Bokis och Elitaren jagade på för att hålla rullen. Det hotande regnet uteblev så när man kom fram till Barsebäckshamn och cykelbanan så stannade man till för att ta av sig regnjackorna, detta för att slippa bli ”kokt” i den värme som uppstår. Sedan var det bara att rulla vidare. Elitaren växlade upp för att ta Gillhögsbacken stående och inte tappa Bosse Bus rulle. Men oj, testosteronen hos honom tog sig som en bensinbrand. Han kände sig hotad och trampade på med landslagsbenen för vad tygen höll. Stackars Elitaren försökte hålla rullen men drog det kortaste strået och fick ge upp för att istället se Hungaren komma i en väldig fart för att jaga ikapp Bosse Bus.

I utförslöpan så rullade man lite lätt för att samla hop klungan igen. Väl samlade så rullade man mot Sandskogen och lät som den ger. Snirkla sig in genom Lödde och vidare förbi Pontus och ut på Vikhögsvägen för att sedan ta en sväng ner om Backavägen. Detta för att minimalt exponera sig för bilar. Det är mindre trafik på dessa vägar helt enkelt. Cykelvägen mot Borgeby och sedan mot Stävie. Här visade Bosse Vägen mot Stävie istället för den väntade rutten mot Habo Ljung. Sida-med blev vinden. Innan Stävie så körde Hungaren om Bosse Bus och jagade på. Rökmolnen syntes ur öronen på herr Bus som petade upp kedjan på värsta växeln som fanns att uppbringa, 50:11. Strax så lugnade man ner sig lite så man kunde smala klungan igen och rulla in mot Furulund. En husbil tutade ilsket och körde förbi. Lite väl nära, det fanns gott om plats att ta ut svängarna så att det kunde ha lämnats ett ordentligt vingelutrymme utan problem. Men vem vet, föraren var kanske sur och hade pungbrock?

På väg mot Kävlinge så fick Bosse Bus fnatt igen och tryckte på. Elitaren tog upp jakten tätt följd av Hungaren. Och knaprade in på avståndet. Men strax innan omkörningen skulle ske så tappade Elitaren kedjan vilkat kan sägas att Bosse Bus räddades av gong-gongen! När Kävlingeån passerats så var det dags för Elitkakspaus. Lite mumsande och småprat en liten stund innan man fortsatte mot Södervidinge. På väg förbi Korsbackaskolan så kom det ännu en husbil som inte hade vett att lämna ordentligt vingelutrymme. Trots att det var helt fritt så vågade sig förare inte över mittlinjen… Suck…  I Södervidinge så stannade man till vid Vägkassans gamla fastighet för att ta på sig regnjackorna. Nu hade det börjat regna. Regnet tilltog allt efter hand. Inte till något ösregn. Men tillräckligt för att mans kulle bli riktigt våt. Så det var skönt med regnkläderna och skoöverdragen. Bokis slog av på takten för att rulla av sig lite innan han kom till Dösjebro medan de kvarvarande fyra rullade vidare mot Saxtorp. Men Elitaren vek av och tog Furuhillsvägen medan de andra fortsatte mot Saxtorp. Skönt med lite lä i ssksogen. På Grand Prixvägen blev Elitaren omkörd av en gul buss från Skånetrafiken. Framänden av bussen passerade honom med 30-40 cm till godo men sedan tvärade den omdömeslöse chauffören in framför honom så bakänden var ytterst nära, allt för nära. Tilläggas skall att vägen var fri, så det fanns gott om plats för att göra en sund omkörning.

Nästa träning på tisdag. Då är det racer som gäller och samling sker vid Lidl/St1-macken i Landskrona kl 18.00. Välkommen!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkakspaus vid Kävlingeån. Fr v: Bosse Bus, Hungaren och Bokis.
Regnkläderna togs på i Södervidinge vid Vägkassans gamla depå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 9 =