Elitkaka i Getinge!

Samlingen vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Torsdag den 15 juni 2017. Ett sådan fint cykelväder. En laber sydlig bris och drygt 20 grader varmt. Sol men med moln och senare under kvällen skulle det driva in regn. Med glädje skuttade Elitaren upp på cykeln och rullade iväg till Saxtorp. Där slöt den ene träningssugne upp efter den andre. Både MTB:are och racercyklister. Punkan kom på racer och slöngde ur sig en kommentar med ett skratt: ”Jag tänkte jag skulle sänka medelåldern”… Detta fick han hjälp med när även Tränar’n rullade in. De övriga på racer var förutom Elitaren Bokis och Bosse Bus. Hillis, Samuel, Johnny va Geöur du och några till siktade på rosa slingan med sina MTB medan racergänget skulle hålla sig på asfaltvägar.

Vart skulle man köra? Vilken runda? Någon runda som inte körts på länge. Bokis kläckte idén att ta rundan ner om Getinge vid Gårdstånga. Punkan och Elitaren tog  ledningen och visade vägen mot Dösjebro som man snart passerade för att fortsätta genom Södervidinge och Stora Harrie. Så var det dags att rulla ner mot och över Kävlingeån vid Krutmöllan. Det fina är att denna väg numera fått asfalt ganska nyligen. Tidigare var det oljegrus som var väldigt ojämn och massor av potthål. Men är den slät som en barnrumpa.

Bokis och Elitare tappade klungan i uppförsbacken och de tre i spets svängde höger och hade siktet inställt på att bli utfodrade med Elitkakor vid gården där. Men nix. Benhårt visade Bokis och Elitaren att det var rakt motsatta hållet som gällde. Mot Örtofta och sedan mot Svenstorp och den doserade velodromkurvan. Därefter nalkades man de Påveliga trakterna. Igelösa där Påven övernattade när han var på besök här förleden. Så säkert blir aldrig Igelösa igen som när Påven var här, filosoferade Punkan. Strax efter Igelösa så är man framme i Getinge.

Stopp som vanligt vid busshållplatsen. Fram med kakorna och bjuda laget runt. Punkan hade med sig några torkade frukter som han köpt på IKEA. Jättegoda, det behövdes alls inte någon insexnyckel för att få ner dem! När allt var uppmumsat så var det dags att ge sig i kast med Odarslövsbacken. En lång och seg backe som denna dag avverkades i motvind som en ren bonus. Som vanligt i backarna så dras klungan ut och splittras. Men på platten efter så samlar man hop sig igen. Via Stångby-Vallkärra-Stävie gick nu turen där man fått en sida/medvind. I Stävie så vänster mot Borgeby slott för att sedan ta cykelvägen till Löddeköpinge. Nu var det dags att runda av. Vid vägen mot V. Karaby Lycka så vände Bokis av för att rulla hem till ”Dösjan” och Elitaren mot sitt i Hofterup. De övriga tre svängde vänster ut mot Golfklubben.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Eftersom barnträningen har sommaruppehåll så samlas vi som vanligt på Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, i Saxtorp. Racer eller MTB, valet är ditt.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkaspaus i Getinge. Fr v: Bokis, Punkan, Bosse Bus och Tränar’n.
Cyklofånarnas grand old man, Bokis. Se filmen om honom på: https://youtu.be/CTYkv1337Hg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − åtta =