Tränar’n höll på att tappa pungen!

Det kryllade av svart-orange knattecyklister på Järavallen!

Söndag 11 juni 2017. Känslan av att vakna upp till en skön sommardag. Om än inte solen lyste från en klarblå himmel så var det skönt väder med en ätt sydlig bris. En dag som gjord för att cykla och det i korta kostymen. Men ett huvud som delades av ett stort leende grenslade Elitaren sin springare och jagade iväg till mötesplatsen på Järavallen. Där kryllade det av knattar som var på cykelträning. Det är underbart att se alla dessa knattar i svart-orange cykelkläder cykla runt på sina små cyklar. Detta var dock sista träningen innan sommaruppehållet. Efter sommaren drar barnträningen igång igen. Datum är dock inte spikat ännu.

Det var som vanligt många på MTB men allt efter hand så rullade det in fler och fler på racer: Vargen, Tränar’n, Löpar’n, Bokis, Cloetta. Det blev sex stycken med Elitaren. Bosse Bus och Kicken var och körde bergstempo idag igen. De fick inte sitt lystmäte i torsdags. Schnurrbart hade blivit Sjanghajad och var på väg till Kina. White Lady och MTB-gänget rullade på sitt håll medan racergänget rullade söderut mot Hofterup. Man kulle hämta upp Kakmonstret som var hemma om och lastade av sin MTB och Bromsen. Snabbt byta om till racer och så rulla iväg. Men Kakmonstret införlivad i skaran så rullade man vidare söderut via Barsebäcks by-Lödde sandskog-Borgeby slott. Den lätta vinden började pipa i lite mer och kantrar mot väster. Så är det med vinden. När den tilltar så vrider den medsols. Precis som med en bult. Ju mer medsols man drar den ju hårdare blir det! Men nu skall vi inte snöa in på skruvade resonemang…

Siktet var inställt på lomma så via Flädie-Habo Ljung vidare till metropolen Lomma där man stannade till vid hamnen utanför glassfabriken. Dock var det ingen som köpte glass utan alla avnjöt Elitarens kakor istället. Lite allmänt ljug och så beundra den gamla vackra segelbåten (Swan) som låg långsides där. Detta var rekord för Löpar’n. Han har inte kunnat cykla på nästan ett år. I höstas var det någon som körde ut rakt framför honom så att det blev kollision och där på följande wiplash… Så sakteliga bättre men ännu inte bra. Så detta var rekord för hur långt han cyklat i år!

Så var det dags att rulla hemåt. Motvinden som man haft ut hade nu konverterat till någon sidvindshistoria. Lite med, men mest sidvind. Genom Habo-Ljung och vidare Bjärred-Borgeby och så till Löddeköpinge. Kakmonstret och Cloetta var lite oroliga i benen och gjorde sina rycka. Annars höll klungan i övrigt ett jämnt tempo som gjorde att ingen ramlade av. Men så är det med ungtupparna. De måste leka rommen av sig, eller hur man säger. Det enda som höll på tt ramla av var Tränarn’s sadelväska som dinglade glatt på trekvart. När man närmade sig Hofterup så släppte Bokis och Elitaren tempot för att varva ner innan man kom hem. De övriga fem ångade på. En kort pratstund med Bokis innan delade på sig och rullade mot vardera sitt. Precis vid chikanen i höjd med rosa huset blev Elitaren omkörd av en VW Polo som trots möte skulle tränga sig förbi. Det var så nära att Elitaren kunde känna vinddraget av bilen på sitt vänstra ben. Bilen har registreringsnummer NNA961 och tillhör Eva Birgitta Törnqvist i Glumslöv. Är det någon som känner henne så berätta för henne hur nära det var att det blev bucklor och repor i hennes Polo.

Nästa träning på tisdag. Då är det racer med start vid Lidl/St1-macken i landskrona kl 18.00. Välkomna!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Kakmonstret och Löpar’n i spets på klungan.
Tränar’n höll på att tappa pungen…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + sexton =